Отидете към основна версия

2 681 44

Вашингтон: Проблемите между САЩ и Русия могат да бъдат решени

  • рекс тилърсън-
  • сащ-
  • русия-
  • сергей лавров
Снимки: БТА/АР

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън каза, че Вашингтон е готов да работи с Русия и че не е нужен разрив в отношенията между двете страни заради разногласията помежду им, предаде Reuters.

Тилърсън, който участва във форума за регионалната сигурност на АСЕАН в Манила, каза след срещата вчера с руския външен министър Сергей Лавров, че Русия е проявила "известна воля" да преговаря, за да се намерят пътища за уреждане на трънливия проблем за Украйна.

Държавният секретар добави, че подхожда прагматично към отношенията с Русия и смята, че проблемите могат да бъдат уредени. Той е подчертал пред Лавров, че на Русия трябва да е ясно, че намесата в избори е много сериозно нещо.

Рекс Тилърсън допълни, че САЩ ще дадат отговор на 1 септември на решението на Москва силно да намали броя на американските дипломати в Русия. САЩ още не са решили какъв ще е отговорът им, продължи държавният секретар и отбеляза, че е задал на Лавров редица уточняващи въпроси за решението на Москва за ответни действия на новите американски санкции, приети от американския Конгрес.

След срещата с Тилърсън в Манила руският външен министър Сергей Лавров каза в изявление по телевизията, че Москва очаква трудности в гарантирането на прекратяване на огъня в последната от четирите защитени зони в Сирия, предаде АP.

Русия, Иран и Турция приеха през май план за установяване на четири "зони на деескалация" в Сирия и настояха сирийската авиация да не лети над тези зони, напомня АP. Според Лавров ще е трудно да се изработят детайлите за прекратяване на огъня около град Идлиб.

Москва се надява, че може да се постигне компромис за прекратяване на огъня, ако всяка страна, която има влияние в Сирия, включително Съединените щати - убеди въоръжените групировки да спазват примирието, добавят агенциите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Да се спре вносът на Coca Cola и Mars в Русия

    Лидерът на партията „Справедлива Русия” Сергей Миронов предложи да бъде даден мощен отговор на новите антируски санкции въведени от САЩ ка ...
    08.08.2017
    6 581
    40
  • Лавров: Готови сме да нормализираме диалога със САЩ

    Готови сме да нормализираме диалога с американците, ако те се откажат от конфронтационната си линия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, ...
    06.08.2017
    1 938
    27
  • Тръмп благодари на Русия и Китай

    Американският президент Доналд Тръмп благодари на Русия и Китай за оказаната подкрепа в Организацията на обединените нации, съобщи ТАСС, позовавайки с ...
    06.08.2017
    4 515
    7
  • Русия е съгласна с Тръмп

    Властите в Русия са съгласни с мнението на президент на САЩ Доналд Тръмп за отношенията между двете страни, съобщи RT. Тръмп заяви, че отношенията ...
    04.08.2017
    2 953
    4