Отидете към основна версия

1 464 1

Съмнителен дрон вдигна по тревога Ватикана

  • ватикан-
  • дрон-
  • ислямска държава-
  • папа франциск-
  • заплаха

Неотдавна терористичната организация "Ислямска държава" публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск

Снимки: БТА/АР

Сигнал за подозрителен дрон над Ватикана предизвика проверка на полицията и карабинерите, а полицейски хеликоптер беше вдигнат по тревога. При проверката подозрителният дрон не е бил открит, предаде ТАСС.

Въздушното пространство над Ватикана беше обявено за зона без полети от съображения за сигурност. Използването на дронове, включително от туристи, е забранено. Безпилотните летателни машини често се използват за снимки, както и от различни служби, включително метеорологичната.

Неотдавна терористичната организация "Ислямска държава" публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск. Освен това в социалните мрежи и особено в криптираното приложение за онлайн чат Телеграм се появи послание на италиански с призив за действие, насочен към терористите, които не са обвързани с нито една терористична организация.

След последния атентат в Барселона, при който микробус се вряза в пешеходци, в италианските градове се разполагат прегради от цимент и циментови вази с цветя на местата за достъп до централните градски улици, тъй като много от тях неотдавна бяха превърнати в пешеходни зони.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини