Last news in Fakti

26 Август, 2017 12:33 1 458 1

Съмнителен дрон вдигна по тревога Ватикана

  • ватикан-
  • дрон-
  • ислямска държава-
  • папа франциск-
  • заплаха

Неотдавна терористичната организация "Ислямска държава" публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск

Съмнителен дрон вдигна по тревога Ватикана - 1
Снимки: БТА/АР

Сигнал за подозрителен дрон над Ватикана предизвика проверка на полицията и карабинерите, а полицейски хеликоптер беше вдигнат по тревога. При проверката подозрителният дрон не е бил открит, предаде ТАСС.

Въздушното пространство над Ватикана беше обявено за зона без полети от съображения за сигурност. Използването на дронове, включително от туристи, е забранено. Безпилотните летателни машини често се използват за снимки, както и от различни служби, включително метеорологичната.

Неотдавна терористичната организация "Ислямска държава" публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск. Освен това в социалните мрежи и особено в криптираното приложение за онлайн чат Телеграм се появи послание на италиански с призив за действие, насочен към терористите, които не са обвързани с нито една терористична организация.

Съмнителен дрон вдигна по тревога Ватикана

След последния атентат в Барселона, при който микробус се вряза в пешеходци, в италианските градове се разполагат прегради от цимент и циментови вази с цветя на местата за достъп до централните градски улици, тъй като много от тях неотдавна бяха превърнати в пешеходни зони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига права и свободи,има и задължения!!

    1 1 Отговор
    Папата да покани бежанците на гости във Ватикана и дроновете ще отпаднат от употреба,сега пустото любопитство ги мъчи да знаят какво може да се шофира из Ватиканските покой.Папата да не се плаши,то хората навън вече се приспособиха към толерантният начин на живот.Само лошото е че стадото на папата намаля с всеки божи ден!