Отидете към основна версия

4 063 4

„Техническа грешка” уби 14 цивилни в Йемен

  • йемен-
  • убити-
  • хуси
Снимка: Shutterstock

Причината за смъртта 14 граждани в йеменската столица Сана е било „техническа грешка”. Така го определи оглавяваната от Саудитска арабия коалиция, съобщи агенция Reuters. Сред загиналите в инцидента на 25 август в района на Фадж Атан има и шест деца.

Причината за военните действия в района е наличието на „основателна военна мишена – команден център на хусите”, каза говорителят на коалиционните сили полковник Турки ал Малики. По неговите думи те са използвали мирни граждани като жив щит.

Правителствените сили се борят с шиитските бунтовници хуси от лятото на 2014 г. До момента броят на загиналите е 8000 души.

Предишната голяма престрелка между военните и хусите беше на 23 август. Тогава беше ударен бомбардиран хотел в столицата Сана. При инцидента загинаха 35 души.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кървава баня в Йемен

    35 души са загинали при бомбардировка на оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция в Йемен, съобщи „Global Times”. Ударен е бил хотел в ...
    23.08.2017
    1 364
    3
  • Зловеща експлозия в Йемен

    Експлозия уби 12 души в Йемен, съобщи Sun Daily. Бомбата е била поставена край пътя в област Каатаба. Ударено е превозно средство, което е принадле ...
    14.08.2017
    1 028
    0