Отидете към основна версия

2 536 18

Петиция иска Джордж Сорос да бъде обявен за терорист

  • джордж сорос-
  • сащ-
  • петиция-
  • терорист-
  • милиардер

Джордж Сорос искал да дестабилизира Щатите

Снимка: Shutterstock

Над 100 000 души се подписаха в петиция, искаща американският милиардер Джордж Сорос да бъде обявен за терорист, става ясно от публичната секция на сайта на Белия дом.

Авторите на петицията посочват, че Сорос иска да дестабилизира Щатите. За целта той е създал организации, чиято цел е колапс на конституционното правителство на Съединените американски щати.

В петицията пише още, че федералното правителство на страната и Департаментът по правосъдие трябва незабавно да обявят Джордж Сорос и всички членове на неговите организации за терористи.

Авторите на подписката призовават американските власти да конфискуват активите на Сорос и неговия екип. Според списание „Форбс“ Сорос е един от най-богатите хора на планетата. 87-годишният бизнесмен натрупа състоянието си през годините чрез изключително успешни борсови спекулации.

През миналата година името на Сорос попадна в разразилия се скандал с изтеклите електронни писма на кандидатката на демократите за президент Хилъри Клинтън. Оказа се, че Сорос е едно от лицата, подкрепящо финансово кампанията й.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Австрия обяви война на Джордж Сорос?

    Вероятният бъдещ канцлер на Австрия Себастиан Курц тръгва на война срещу Джордж Сорос. Според информационния сайт YourNewswire Сорос е бил уведомен, ч ...
    21.10.2017
    10 199
    18