Отидете към основна версия

1 964 3

Ключът за разрешаване на севернокорейската криза е в Китай

  • мей-
  • тръмп-
  • пхенян-
  • северна корея-
  • китай
Снимка: АР/БТА

Китай е държавата, която трябва да положи повече усилия, за да накара Северна Корея да прекрати ракетните изпитания. Около това мнение се обединиха президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей по време на телефонен разговор, съобщи агенция Reuters.

Китайската дипломация е необходимо да използва „всички средства за упражняване на влияние”, с което да гарантира, че Северна Корея ще прекрати опитите. Това е от изключително важно значение за гарантиране сигурността и безопасността на съседните държави в региона.

Мей е заявила пред Тръмп, че Обединеното Кралство ще продължи да работи със САЩ и своите чуждестранни партньори за оказване на икономически натиск над Пхенян, чрез приемането на допълнителни мерки, включително санкции. Британският премиер е обещала да обсъди с лидерите на ЕС мерките, които би могъл да приеме Съюзът, с които да окаже натиск на севернокорейския режим. Последният представлява заплаха не само за своя регион, но и за световния мир и безопасността. „Международната общност трябва да изпрати ясно послание на Пхенян, че подобни безотговорни и провокативни действия трябва да бъдат прекратени”, допълни Мей.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини