Отидете към основна версия

3 680 6

Племенници на президента - наркотрафиканти

  • николас мадуро-
  • дрога-
  • наркотици-
  • присъда

Прокурори в САЩ искат 30 години зад решетките за роднини на Николас Мадуро

Снимка: Shutterstock

Американски федерални прокурори настояват двама роднини на венецуелския президент Николас Мадуро, признати за виновни в сговор с цел контрабанда на наркотици в САЩ, да бъдат осъдени най-малко на по 30 години лишаване от свобода, предаде ТАСС.

Двама от племенниците на Силия Флорес, съпругата на Мадуро - 32-годишният Франки Франсиско Флорес де Фрейтас и 30-годишният Ефраин Антонио Кампо Флорес - бяха задържани в Хаити през ноември 2015 г. По данни на местните власти те са планирали да доставят в САЩ над 700 кг кокаин.
Хаити екстрадира двамата венецуелци в Ню Йорк.

Американската прокуратура ги обвини в опит да се възползват от политическите си връзки за финансови облаги, като използват едно от летищата във Венецуела, за да изпратят в Хондурас кокаин, който да бъде прехвърлен в САЩ.

По данни на прокуратурата през октомври 2015 г. Флорес де Фрейтас и Кампо Флорес потърсили във Венецуела съдействие от свое доверено лице, за да обсъдят своя план. Това обаче бил агент на Федералната агенция на САЩ за контрол над наркотиците, работил под прикритие. Той продал пробно на венецуелците 1 кг кокаин. Тази и други срещи били заснети на видео и записите - включени към делото.

През ноември миналата година подсъдимите бяха признати за виновни. Още не се знае кога ще бъде постановена присъдата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини