Отидете към основна версия

1 255 4

Тръмп обмисля военен парад за 4-ти юли

  • доналд тръмп-
  • военен парад-
  • сащ-
  • национален празник

Президентът на САЩ е вдъхновен от парада във Франция за 14-и юли

Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп сензационно заяви, че обмисля да организира военен парад във Вашингтон на националния празник на САЩ - Деня на независимостта на 4-ти юли. Държавният глава се е вдъхновил от парада по повод Деня на Бастилията, на който присъства в Париж, предадоха световните агенции.

На среща с френския президент Еманюел Макрон в кулоарите на Общото събрание на ООН Тръмп заяви, че е поискал от началника на администрацията на Белия дом, пенсионирания генерал Джон Кели, да разгледа възможността за подобна демонстрация на военната мощ на САЩ, съобщава Reuters.

"Имаше много самолети и много военна мощ", подчерта Тръмп и обеща, че САЩ ще се опитат да надминат показаното в Париж. Тръмп обсипа с комплименти френския си колега, заявявайки, че той върши страхотна работа в своята страна.

Разчитайки на добрите си отношения с американския си колега, стопанинът на Елисейския дворец планира да стане говорител на голяма част от международната общност, като поиска от президента на САЩ да продължи да поддържа сключеното през 2015 г. споразумение между Иран и шестте световни сили.

Той планира и инициатива за връщането на Вашингтон в Парижкото споразумение за климата. Тръмп оттегли страната си от договора преди 4 месеца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини