Отидете към основна версия

1 442 8

САЩ с нов забранителен списък

  • сащ-
  • списък-
  • доналд тръмп

Ограничава се достъпа до на страната на гражданите от осем държави

Властите в САЩ приеха решение за разширяване на списъка със страни, достъпа до Америка, на чиито граждани ще бъде ограничен, съобщи „Вашингтон Пост“.

Информацията беше обявена чрез прокламация, разпространена от Белия дом. Тя е подписана от американския президент Доналд Тръмп.

Въвеждат се набор от ограничения за редица държави, сред които влиза и забраната за подновяване на визи, изтичащи през следващата седмица.

Сред санкционираните държави влизат Чад, Иран, Либия, Северна Корея, Сомалия, Сирия, Венецуела и Йемен. Новото решение влиза в сила от 18-ти октомври.

Изтъква се, че в тези държави има проблеми със сигурността и контрола на заминаващите. Предишна подобна заповед беше атакувана в съд. Това наложи падането на част от нея.

Според експерти обаче в момента няма основания за подобно оспорване. Причината е, че в новия списък не влизат само мюсюлмански държави.

Мерките няма да бъдат прилагани с еднаква сила за всички страни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Иран: САЩ ни обиждат

    Иранският външен министър Мохамад Зариф заяви, че забраната за достъп на ирански граждани до САЩ се възприема като обида, съобщи РИА Новости. Иран ...
    25.09.2017
    1 665
    3
  • Тръмп продължава с атаките срещу Маккейн

    Американският президент Доналд Тръмп обвини сенатора от щата Аризона Джон Маккейн в лъжа и подвеждане на избирателите, съобщиха американските медии. ...
    24.09.2017
    1 304
    0
  • Тръмп към Пхенян: Скоро може да ви няма!

    Словесната война между САЩ и Северна Корея е в разгара си. Американският президент Доналд Тръмп отговори на външния министър Ри Йонг-Хоу, който заплаш ...
    24.09.2017
    7 903
    38
  • САЩ затягат правилата за виза

    Съединените американски щати затягат правилата за издаване на визи за чуждестранни граждани, съобщи „Ню Йорк Таймс“. Държавният секрета ...
    23.09.2017
    1 771
    1