Отидете към основна версия

2 717 6

Пуерто Рико: Тръмп, ти си боклук!

  • пуерто рико-
  • доналд тръмп-
  • ураган-
  • мария-
  • мелания тръмп-
  • остров

Много местни жители са ядосани от коментарите на американския президент за острова им

Снимки: БТА/АР

Много жители на Пуерто Рико казват, че няма да посрещнат с радост американския президент Доналд Тръмп, който ще посети опустошения от буря остров, предаде Reuters.

Президентът и първата дама Мелания Тръмп се очаква да прекарат днес малко повече от пет часа на острова, да се срещнат с губернатора , с жители, спасители и американски военни, които помагат за възстановяване на острова.

Пуерториканците обаче бяха ядосани от изказването на Тръмп, в което той нарече "неблагодарници" тези от тях, които разкритикуваха бавната според тях реакция на САЩ след урагана "Мария", и от уверенията му, че усилията за възстановяване вървят добре.

"Той е боклук", твърдят жители на пуерториканската столица Сан Хуан. Според тях Тръмп "се излага и излага и страната си".

Повечето хора в Пуерто Рико, който е американска територия, са недоволни, че електричеството все още е прекъснато в по-голямата част от острова, училищата и много предприятия са затворени, а на много места извън столицата има недостиг на прясна вода и храна. По думите им обаче дори най-ядосаните едва ли открито ще обидят човека, от когото в крайна сметка зависи да им бъде оказана помощ.

Дори тези, които са доволни от американските усилия за оказване на помощ на острова с 3,4 милиона души население, казват, че са възмутени от коментарите на Тръмп в Тwitter.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини