Отидете към основна версия

2 089 8

Смъртта дебне от небето над Пакистан

  • пакистан-
  • дрон-
  • вазиристан-
  • пешавар-
  • афганистан

Най-малко двадесет екстремисти са убити при американско ракетно нападение с дрон 

Ракети, изстреляни от американски дрон, са ударили снощи сграда, използвана от екстремисти в племенния район Курам, близо до пакистанско-афганистанската граница. При атаката са убити най-малко 20 екстремисти, предаде Reuters, като цитира пакистанското разузнаване.

Според служителите, пожелали анонимност, сградата вероятно е била използвана от мрежата на Хакани. Тази екстремистка група до неотдавна действала главно в Данде Дарпа Хал, близо до Мираншах - главния град на племенния район Северен Вазиристан, но се изтеглила след операция на пакистанските сили в отговор на смъртоносно нападение на екстремистите срещу военно училище в Пешавар.

Представител на властите, който също пожелал анонимност, казал, че снощният ракетен удар бил нанесен много близо до неохраняваната граница с Афганистан, в планински терен. Той добавил, че все още не е ясно дали атакуваната сграда е била на пакистанска територия.

Според Пакистан американските нападения с безпилотни самолети нарушават суверенитета му. Вашингтон обвинява Исламабад, че дава убежище на екстремистите, но пакистанците отричат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини