Отидете към основна версия

7 919 22

"Раптори" потеглят към Корейския полуостров (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • южна корея-
  • маневри-
  • раптор-
  • ф-22-
  • f-22

САЩ изпращат изтребители Ф-22 за съвместни учения в Южна Корея

Снимки: БТА/АР

САЩ ще изпратят изтребители Ф-22 "Раптор" в Южна Корея за участие в съвместни учения с местната армия, предаде Reuters, като се позовава на медии в Сеул.

Шест самолета, базирани на японския архипелаг Окинава, ще бъдат изпратени в Южна Корея на петдневни военни маневри, които започват на 4 декември, посочват медиите.

Говорител на южнокорейските военновъздушни сили отказа да уточни колко изтребителя Ф-22 "Раптор" ще участват в ученията, а говорител на американските ВВС не пожела да коментира информацията.

В понеделник американският президент Доналд Тръмп съобщи, че САЩ са решили да върнат Северна Корея в черния си списък на държавите, подкрепящи тероризма, за да засилят натиска срещу нейната ядрена и балистична програма.

В началото на октомври Пентагонът изпрати от базата си на остров Гуам над Корейския полуостров два свръхзвукови тежки бомбардировача Б-1Б "Лансър" като демонстрация на сила пред Пхенян в рамките на първо нощно учение с участието на японската и южнокорейската бойна авиация.

В други маневри преди няколко седмици за първи път от 10 години участваха три американски самолетоносача и седем южнокорейски кораба, включително три ескадрени миноносци.

Изтребителите Ф-22 "Раптор" са оборудвани с най-съвременни технологии "стелт", които правят самолета "невидим" за радарите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини