Отидете към основна версия

2 575 40

България ще постави въпроса за санкциите срещу Русия

  • българия-
  • лиляна павлова-
  • ес

Лиляна Павлова говори пред ТАСС

България смята, че въпросът за санкциите срещу Русия трябва да бъде включен в дневния ред на предстоящите дебати ЕС като основна тема. Това заяви отговорникът за европейското председателство на България Лиляна Павлова пред ТАСС.

България поема ротационното председателство в ЕС, като през следващите 6 месеца Павлова очаква в страната да се проведат 300 срещи на високо ниво.

Тя отбеляза, че при посредничеството на София ще продължат разговорите за излизането на Великобритания от ЕС, разработването на миграционни планове, регионалното развитие на страните – членки от ЕС и интеграцията на Западните Балкани.

„Въпросът със свалянето на руските санкции ще се обсъжда в различни формати, за да се обсъди най-доброто решение по темата“, заяви Павлова.

Вече се работи по първите срещи, които ще се проведат в страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Балканите чакат България да ги поведе

    Надяваме се, че по време на българското председателство на ЕС, Македония ще получи дата за започване на преговори за членство на Съюза. Това заяви мак ...
    02.01.2018
    5 420
    30
  • България поема председателството на ЕС

    Председателството на Европейския съвет се поема от България от днес. В рамките на шестте месеца, през които страната ни ще изпълнява този ангажимен ...
    01.01.2018
    1 404
    14