Отидете към основна версия

1 715 14

Тръмп изрекъл 2000 лъжи, откакто е президент

  • сащ-
  • президент-
  • лъжи-
  • твърдения-
  • доналд тръмп

Президентът не се притеснява да изрича неверни неща

Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп е изрекъл близо 2000 неверни или подвеждащи твърдения, откакто встъпи в длъжност, съобщи американското издание „Вашингтон поуст“. Направен е специален анализ на думите на държавния глава, откакто спечели президентските избори и застана начело на страната. Точният брой на лъжите му до този момент е 1950, което прави малко над пет на ден.

Журналистите от „Вашингтон поуст“ са проверили твърденията на Тръмп, отсявайки лъжите от истината. Освен това президентът имал навика и да повтаря свои фрази и твърдения, което значително увеличава броя на изречените неверни думи дневно.

Една от най-често изричаните лъже от страна на Доналд Тръмп е свързана с реформата в здравеопазването, инициирана от предшественика му Барак Обама. Тръмп твърди, че реформата е „мъртва“ и обречена. Според федералната агенция по бюджета обаче това не отговаря на истината. Освен това Тръмп често казва, че осигурява нови работни места и помага на бизнеса. Истината е, че положителният бизнес климат се е забелязвал още преди встъпването му в длъжност.

Една от най-пресните лъжи на американския президент е свързана с данъчните реформи. Тръмп 53 пъти е казал, че Съединените американски щати имат най-големите данъчни съкращения. Данните на финансовото министерство обаче показват, че по този показател американците се нареждат на осмо място в света, а не на първо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Психиатър: Тръмп е опасен случай

    Американски конгресмени, повечето от които демократи, са се консултирали през декември с професорка по психиатрия от университета в Йейл, за да анализ ...
    05.01.2018
    2 413
    11
  • Тръмп: Всичко това е лъжа след лъжа

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новата скандална книга за него, която предстои да бъде публикувана днес, е "пълна с лъжи, погрешни тълк ...
    05.01.2018
    1 754
    2