Отидете към основна версия

2 280 19

Нетаняху забрани всякакви коментари

  • израел-
  • сирия-
  • дрон-
  • граница-
  • удар
Снимка: АР/БТА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху инструктира министрите от неговото правителство да не коментират публично случилото се на северната граница на Израел в събота сутринта. Информацията съобщи с пост в социалната мрежа Twitter израелският вестник Haaretz.

По информация на медията, още от самото начало на събитията Нетаняху провежда консултации по осигуряване на безопасността в региона. Очаква се израелският премиер и министърът на отбраната Авигдор Либерман да посетят границата със Сирия и да направят оценка на ситуацията.

В събота (бел. ред. 10 февруари) израелски хеликоптер свали над Голанските възвишения ирански дрон, който навлезе в израелското въздушно пространство откъм Сирия. Самолети на Израел нанесоха удар по ирански обекти в Сирия и унищожиха ирански контролен пункт за дронове. В резултат на това сирийските противовъздушни сили стреляха по израелски изтребител F-16. Пилотите са напуснали изтребителя, следвайки процедурите. Единият е тежко ранен, а другият е с леки травми. В отговор Израел нанесе мощен въздушен удар по ирански цели в Сирия, като порази 12 от тях. Представител на Министерството на отбраната заяви на брифинг пред чуждестранни журналисти, че „инцидентът не е приключил”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Иран отрече да е пускал дрон

    „Нелепо!”. Така Министерството на външните работи на Иран коментира информацията, че Израел е свалил ирански дрон, който е пуснат от терит ...
    10.02.2018
    3 802
    7
  • Израел с мощен въздушен удар по Сирия (ВИДЕО)

    Израелските военни нанесоха мощен въздушен удар по системите за противовъздушна отбрана на Сирия и ирански позиции в страната и са атакували 12 цели в ...
    10.02.2018
    12 621
    52