Отидете към основна версия

3 048 23

Израел към Иран: Не тествайте решимостта ни!

  • сирия-
  • израел-
  • дрон-
  • иран-
  • решимост-
  • бенямин нетаняху-
  • мюнхен

Израел предупреди иранските сили

Снимка: БТА/ AP

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди Иран да не тества решимостта на страната му. Премиерът направи това изказване на Мюнхенската конференция по сигурността, държейки в ръка част от ирански дрон, съобщи „Дейли Сабах“.

Нетаняху призова Техеран да спре с провокациите, изпращайки съобщение към „тираните“. „Не тествайте нашата решимост!“, подчерта израелският министър-председател в баварския град. По думите му споразумението е „отприщило опасен ирански тигър и региона“.

Премиерът държеше част от дрон, свален в израелското въздушно пространство според израелските власти. Напрежението между двете страни остава високо. Активното участие на Иран в конфликта в Сирия ще промени решението на Израел да не се намесва, посочи Нетаняху.

„Ако Башар Асад допусне проникването на Иран на територията на Сирия, това ще промени позицията ни. Израел ще употреби всички сили, за да не може Иран да действа в Сирия. Иранските намерения в Сирия са съвсем ясни - те искат да обединят Техеран и Тартус и да се създаде една държава. Израел ще възпре Иран в опитите му да продължи военните действия в Сирия“, заяви израелският премиер.

Действията на Иран в Близкия изток в определен степен спомагат за сближаване на израелците и арабите, каза Нетаняху. „Има един положителен фактор - действията на Иран сближиха араби и израелци и, може би, по този начин ще успеем да постигнем мир между израелци и палестинци", прогнозира той. Според Нетаняху Техеран не е променил политиката си в резултат на санкциите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ: Иран си играе с огъня в Ирак

    Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис заяви, че Иран се меси в наближаващите избори в Ирак и се опитва да повлияе на избирателите да гласуват за п ...
    16.03.2018
    2 277
    4
  • Израел се готви за кацане на Марс

    В Израел учени приключиха с четиридневен експеримент, свързан с оцеляване на повърхността на Марс, съобщи Хаарец. Експериментът се е провел в пусти ...
    19.02.2018
    2 632
    8