Отидете към основна версия

12 909 32

Путин: Обвинените от САЩ руснаци не са действали от името на Русия

  • путин-
  • русия-
  • сащ-
  • обвинения-
  • избори
Снимка: АР/БТА

Гражданите на Русия, които са обвинени, че имат намеса на изборите в САЩ през 2016 г., не са действали от името на руските власти. „САЩ трябва да представи конкретни данни по това, но руснаците в никакъв случай няма да бъдат екстрадирани в Щатите”, каза руският президент Владимир Путин в интервю пред американския телевизионен канал NBC.

„Знам, че те не представляват държавата или руските власти, а аз си нямам понятие какво точно са направили и не знам кой стои зад тях. Даже и да са направили нещо, то нека нашите американски колеги да подкрепят разказите си в пресата с конкретни материали, подробности и данни. Ние ще ги разгледаме и тогава може да обсъдим ситуацията“, каза Путин.

Руският президент е категоричен, че заподозрените руснаци няма да бъдат предадени на САЩ при никакви обстоятелства. „Никога! Русия не екстрадира свои граждани, както и САЩ”, каза руският президент.

На 16 февруари американските власти повдигнаха обвинение срещу 13 руски граждани и 3 руски организации в опит за намеса в американските политически процеси и хода на предизборната президентска кампания през 2016 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини