Отидете към основна версия

2 984 9

Франция води политика на двойни стандарти

  • русия-
  • избори-
  • президент
Снимка: АР/БТА

Непризнаването на проведените днес избори за президент на Русия в Крим от страна на Франция е проява на двойни стандарти, заяви председателят на избирателната комисия в Крим Михаил Малъшев. На 18 март тази година за пръв път жителите на Крим и Севастопол имаха право да участват в избора на руски президент.

За нарушения по време на изборите следяха специално акредитирани наблюдатели, включително и международни от Франция, Норвегия, Финландия, Дания, Великобритания, Испания, Италия, Германия, Израел, Швеция, Украйна и Кипър. Общият им брой е бил 3600 души.

„Най-важното е изборите да бъдат признати на територията на нашата държава и Крим като субект на Руската Федерация. Затова реакцията на Франция и ако последва такава на други държави – за нас ще е чисто оценъчен момент. За Крим тяхната оценка няма фундаментално значение”, добави Малъшев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Честито, Путин!

    Руският президент Владимир Путин печели убедително изборите за държавен глава в Русия, което му гарантира нов мандат и още шест години начело на държа ...
    18.03.2018
    9 621
    123
  • Франция не признава изборите за президент на Русия в Крим

    Франция не възнамерява да признае проведените на територията на Крим избори за президент на Русия. Новината дойде от министерството на външните работи ...
    18.03.2018
    5 116
    52