Отидете към основна версия

967 0

Нови сблъсъци в Египет

  • египет-
  • футболно насилие

След кратко затишие, продължило два часа, сблъсъците между полицията и демонстрантите в центъра на египетската столица избухнаха с нова сила, съобшава ИТАР-ТАСС.  Сблъсъците в района на сградата на Министерството на вътрешните работи на ул. „Мансур”, са били провокирани от „коктейл Молотов”, хвърлен от протестиращите към полицейските служители, които незабавно са отговорили със сълзотворен газ.

Напрежението в Египет продължават трети пореден ден, като хиляди души протестират срещу липсата на действия на египетските власти по време на смъртоносно футболно насилие тази седмица.

Полицията в столицата Кайро използва сълзотворен газ срещу демонстранти, които скандираха и хвърляха камъни близо до силно охранявана правителствена сграда на египетското министерство на вътрешните работи. Демонстрантите подпалиха сграда на египетското данъчно министерство.

Арабските страни се опасяват от рязко влошаване на ситуацията в Египет и се боят, че „страната може да експлодира отвътре”, заяви днес бившият министър на външните работи на Египет, Амр Муса. „Ние не можем да допуснем ситуацията в Египет да излезе извън контрол. Аз се боя, че Египет ще експлодира отвътре, и всички арабски страни се опасяват от това”, заяви Муса, който смята, че Висшият съвет на въоръжените сили, който ръководи Египет в момента, „е длъжен в кратък срок да предаде пълномощията на „избраните законодателни власти”.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини