Отидете към основна версия

24 045 86

CNBC: Руските ракети са пълен крах (ВИДЕО)

  • сащ-
  • русия-
  • ракети

Американският телевизионен канал съобщава за неуспешни изпитания на руски ракети по данни на свои източници

Снимки: БТА/АР

Американският телевизионен канал CNBC съобщава за неуспешни изпитания на руски ракети по данни свои източници, предава "Интерфакс".

Според данните на източниците, които имат пряк достъп до доклад на разузнаването на САЩ "изпитания на крилати ракети са проведени четири пъти от ноември 2017 година до февруари 2018 година и всяко от тях е завършило с неуспех“.

По оценките на Пентагона най-дългото изпитание е продължило две минути и ракетата е прелетяла 22 мили и се е разбила, а най-краткото е траяло само четири секунди и ракетата е прелетяла пет мили, отбелязват източниците.

По техни думи за изстрелване на ракетите, разработвани след 2000-та година се използва обикновен двигател, а след това полетът продължава с превключване на ядрен двигател.

Източниците подчертават, че "заповед за провеждането на изпитанията са давали високопоставени лица, независимо от възраженията от страна на инженерите, които са изказвали загриженост за това, че системите на ракетите към този момент се намират в начален етап на готовност“.

Телевизионният канал съобщава също така, че "хиперзвуковият летателен апарат, срещу който САЩ на този етап нямат защита ще бъде готов за използване в бойни действия към 2020 година.

Въпреки това, по данни на източниците Москва два пъти е изпитала успешно оръжие, което може да носи ядрена бойна глава през 2016 година. През миналата година е проведен един неуспешен опит, а за лятото на тази година се планира още един.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини