Отидете към основна версия

2 162 11

Граната откъсна ръката на протестиращ във Франция

  • франция-
  • протест-
  • инцидент
Снимки: АР/БТА

Франция е залята от протести и стачки срещу реформите на Макрон, които предвиждат до 2022 г. да бъдат съкратени 120 000 служители. Стигна се до намесването на жандармерията и използването на специални средства. Хвърлена от органите на реда граната срещу група протестиращи, откъсна ръката на един от тях, съобщава телевизионният канал BFMTV.

Инцидентът е станал в района на Нотр Дам де Ланд. За разгонването на демонстрантите властите са използвали гранати със сълзотворен газ (GLI-F4). Една от тях е откъснала ръката на 30-годишен мъж, който се е опитал да вземе от земята снаряда, съобщават очевидци на инцидента.

От Министерството на вътрешните работи на Франция заявиха, че са били изправени срещу стотици протестиращи и е трябвало „да защитят своята физическа неприкосновеност”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Масови протести във Франция

    Хиляди граждани излязоха на протест във Франция, съобщи France 24. Протестите бяха организирани от 60 леви партии, сдружения и синдикати. Те излязо ...
    27.05.2018
    1 901
    3
  • Синдикатите блокират Франция

    Девет синдиката организираха масови протести във Франция, съобщи France 24. Гражданите са недоволни от планираните реформи от правителството на пре ...
    22.05.2018
    959
    2