Last news in Fakti

22 Май, 2018 21:21 2 111 11

Граната откъсна ръката на протестиращ във Франция

  • франция-
  • протест-
  • инцидент
Граната откъсна ръката на протестиращ във Франция - 1
Снимки: АР/БТА

Франция е залята от протести и стачки срещу реформите на Макрон, които предвиждат до 2022 г. да бъдат съкратени 120 000 служители. Стигна се до намесването на жандармерията и използването на специални средства. Хвърлена от органите на реда граната срещу група протестиращи, откъсна ръката на един от тях, съобщава телевизионният канал BFMTV.

Инцидентът е станал в района на Нотр Дам де Ланд. За разгонването на демонстрантите властите са използвали гранати със сълзотворен газ (GLI-F4). Една от тях е откъснала ръката на 30-годишен мъж, който се е опитал да вземе от земята снаряда, съобщават очевидци на инцидента.

Граната откъсна ръката на протестиращ във Франция

От Министерството на вътрешните работи на Франция заявиха, че са били изправени срещу стотици протестиращи и е трябвало „да защитят своята физическа неприкосновеност”.

Граната откъсна ръката на протестиращ във Франция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ветеран

    8 2 Отговор
    Ръка паднята , держит граната ....

    Коментиран от #7

  • 2 куку руку ку

    40 2 Отговор
    Ако това беше в Армения или Иран, досега щеше да има вой до небесата за смяна на правителството (незнайно защо обявявани от запада за режими). А режимът във Франция няма ли да се махне от властта?
  • 3 Стамат

    27 1 Отговор
    Сигурно протестиращите са истински французи, ако бяха тарамбуки едва ли щеше да е така.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Patriot

    14 2 Отговор
    Къде отиде демокрацията?

    Коментиран от #8

  • 6 БУММ

    16 1 Отговор
    Нали полицията е да защитава народа от престъпници и крадци , защо тогава пазят краците на високи постове , а бият обикновения човек който иска да си запази най нормалния си начин на живот и свобода това не е демокрация, а налагане на диктатура Макаронее и отнемане на човешки права наложени със закон.
  • 7 Дядо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ветеран":

    Помня го този виц .
  • 8 Барчо

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Patriot":

    Що бе? Там си е демокрацията. Ти не я ли виждаш? Народа може свободно демократично да протестира, както и полицията свободно и демократично може да си ги трепа. Всичко е точно. От гледна точка на полицаите всичко е демократично. Трепат си без да ги наказват. От гледна точка пък на протестиращите, те пък свободно могат да си протестират, ако могат да носят на бой. Те ти я демокрацията. Що. Ти как си я представяш френската демокрация?
  • 9 ГосТ

    11 0 Отговор
    Треа да го махнат тоа пиночио. Това е Франция, за бога. К'ъв е тоа недоносен мениджър ?
  • 10 TIE X1 Advanced

    3 0 Отговор
    Ако бяха маймуни, нямаше да смеете да ги пипнете, щяха да трошат и да палят колкото си искат, ама щом са бели хора - гранати, побоища... южалка история. Европа взе да отива на майната си изключително бързо.
  • 11 Пешо Манафа

    4 0 Отговор
    Този комплексиран геронтофил още доста пакости ще направи...ама е удобен на някои индивиди....