Отидете към основна версия

5 659 18

Британците ще са принудени да дадат виза на Абрамович

  • роман абрамович-
  • виза-
  • великобритания-
  • русия-
  • отказ

От години Абрамович живее в Лондон

Снимка: БТА/ AP

Великобритания ще бъде принудена да даде виза на руския милиардер Роман Абрамович, пише руският ежедневник „Взгляд", който от години има бизнес в британската столица.

Изданието си задава въпроса дали Лондон ще посмее да посегне на най-святото си – Роман Абрамович, който от години живее в английската столица. От известно време стана ясно, че руският милиардер не може да получи бизнес-виза. Според вестника това е напълно неочаквано въпреки предупреждението на Лондон, че ще се започне проверки на произхода на средствата на живеещите във Великобритания около 700 богати руснаци, съобщи „Фокус".

Преди няколко месеца, развивайки русофобската линия след случая със Сергей Скрипал, правителството на Тереза Мей се закани да ожесточи борбата с „прането на пари“. Отчитайки репутацията на Великобритания като световен център на прането на пари от корупция и укриване на средства от мошениците от цял свят, според изданието. Пита се дали действията срещу Абрамович са демонстративна акция, тъй като той се е превърнал в символ не само на руските, но въобще на чуждестранните новозабогатели милиардери.

На него ще му се наложи да доказва произхода на парите си, но дори и всичко да му е законно, то близостта му с Владимир Путин може да се яви основна пречка за получаване на британска виза.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: