Отидете към основна версия

28 121 45

Северна Корея може да атакува САЩ

  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • безразсъдни-
  • атака-
  • президент

Тръмп не изключва безразсъдни действия от страна на Северна Корея

Снимка: Shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп не изключва възможността Северна Корея да предприеме агресивни действия, след като той отмени планираната за юни среща на високо ниво със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Тръмп заяви, че американските въоръжени сили са в готовност, ако режимът в Пхенян предприеме „безразсъдни действия", предаде агенция „Ройтерс”. „Армията ни е в готовност, ако е необходимо”, посочи държавният глава.

След като американският президент отмени срещата, южнокорейският му колега Мун Дже-ин свика спешно заседание с шефа на тайните служби. Самият Тръмп посочи, че отменената среща е „огромен неуспех” за Северна Корея и за света, предаде „Скай нюз”.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че всички корейци – и на юг, и на север – заслужават да живеят мирно и в хармония. Това красиво бъдеще обаче не може да се случи, ако заплахата от ядрените оръжия не бъде премахната, посочи държавният глава.

Напрежението на Корейския полуостров се повиши значително, след като Северна Корея извърши серия ракетни и ядрени изпитания. Ким Чен-ун се съгласи да седне на масата за преговори с Тръмп, но отказа „едностранно” да прави отстъпки. Тръмп заяви, че отменя срещата заради откритата враждебност на Пхенян.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини