Отидете към основна версия

2 535 25

България и Хърватия са от силните държави

  • хърватия-
  • бойко борисов-
  • българия

Бойко Борисов пристигна в Хърватия

Снимка: БТА

България и Хърватия са от силните държави, като обединени можем да свършим много работа. Това заяви българският премиер Бойко Борисов, който е на официална визита в Хърватия.

Борисов пристигна в страната по-рано днес. Той беше официално посрещнат от хърватския премиер Андрей Пленкович. В Загреб той откри паметник на Иван Вазов.

„Това са нашите Балкани, нашата Европа и трябва да вложим усилия в Босна и Херцеговина и в Косово. Огромни проблеми стоят пред нас и започнахме да ги решаваме в София като европредседатели. Но ако нямаме подкрепата на Хърватия, на Андрей, то в София е било само една добра среща. Благодаря за възможността да открия паметник на Иван Вазов тук в Загреб ", заяви Борисов.

„17-ти май ще остане в историята“, заяви Пленкович, визирайки срещата между лидерите на ЕС и Западните Балкани в София. Той поздрави Борисов за начина, по който България води своето председателство в ЕС и спазва програмата си. Основната тема на техните разговори е сближаването на Западните Балкани и ЕС.

Борисов обеща, че темата ще е водеща и по време на председателството на Австрия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: