Отидете към основна версия

5 555 25

Русия ще върне $ 1 млрд. на Турция

  • русия-
  • връне-
  • турция

Средствата са във връзка с направени отстъпки на цените на газа

Русия ще върне на Турция един милиард долара след споразумение за корекция в цената през 2015 и 2016 г., съобщи РИА Новости.

Новината беше съобщена от турския президент Реджеп Ердоган. Той говори на митинг на неговата партия на Справедливостта и развитието в град Ерзуру,м.

Той обяви, че през 2015 Турция е поискала от Русия да коригира цената на природния газ. Тогава страната е отказала, но Анкара се е обърнала към международен арбитраж.

„След дълги преговори ние постигнахме договорка за корекция в цената с 10.25%. Разликата между платените суми в този период е $ 1 млн. Те ще бъдат върнати на Турция“, заяви Ердоган.

Той отново призова турците да заменят своите долари и евро за турски лири. В Турция ще се състоят президентски избори на 24-ти юни. След тях президентът ще е основната политическа фигура в страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Колко наследяват децата на руските олигарси

    В тазгодишната класация на руското подразделение на Forbes за най-богати наследници на руските бизнесмени първото място е за Юсуф Aлeĸпepoв. Това е си ...
    27.05.2018
    3 957
    11
  • Путин: Не притискайте Ердоган!

    Руският президент Владимир Путин заяви, че американският натиск над Турция заради покупката на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 няма да има никак ...
    25.05.2018
    17 361
    72
Новини по държави: