Отидете към основна версия

1 879 4

Рим: Повече няма да бъдем бежанският лагер на Европа (СНИМКИ)

  • матео салвини-
  • ангела меркел-
  • италия-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти

Матео Салвини обеща сурови мерки за намаляване на притока на мигранти

Снимки: БТА/АР

Италия повече няма да бъде бежанският лагер на Европа, заяви новият министър на вътрешните работи Матео Салвини, цитиран от Reuters.

Той обеща сурови мерки за намаляване на притока на мигранти и връщане на вече пристигналите в родните им страни.

Салвини, лидер на крайнодясната партия "Лига" и вицепремиер в евроскептичната управляваща коалиция, превърна овладяването на имиграцията в мото на своята партия, чиято популярност бързо нараства в допитванията.

Два дни след като правителството положи клетва, вътрешният министър замина за Сицилия - една от основните входни точки в Италия за над 600-те хиляди мигранти, пристигнали от Северна Африка от 2014 г.

За мигрантите в Италия "партито свърши", каза Салвини преди посещението си в приемен център на пристанището в Поцало, където пристигащите биват регистрирани.

Партия "Лига" твърди, че огромната част от мигрантите в Италия нямат право на бежански статут, че Рим не може да си позволи да им помага, а освен това съгласявайки се да работят при ниско заплащане, тези хора влошават трудовите условия за италианците.

Салвини подхрани напрежението, като заяви в интервю, че Италия "не може да бъде превръщана в бежански лагер", и обеща да лобира партньорите на страната да получат по-значително съдействие от страна на ЕС за справяне с проблема.

"Очевидно е, че Италия беше изоставена, сега трябва да осъзнаем фактите", каза той, помолен да коментира изказване на германския канцлер Ангела Меркел, че Европа се нуждае от нов подход по имигрантския въпрос.

Салвини, който иска във всяка италианска област да има център за задържане или депортиране на мигранти, по-късно написа в Тwitter: "Или Европа ще ни подаде ръка, за да направим страната си сигурна, или ще изберем други методи".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сорос: Русия финансира новата власт в Рим

    Милиардерът и филантроп Джордж Сорос открито призова италианците да накарат партия "Лига" да разкрие дали е получила финансиране от Русия, п ...
    05.06.2018
    3 560
    57
  • Сорос вещае нови избори в Италия

    Европейският съюз трябва да помага на Италия, а не да я поучава, защото това би създало риск по-късно от още по-голяма победа на националистите на пол ...
    03.06.2018
    1 256
    6
  • Нов бежански маршрут през Балканите

    Граничните власти на Германия и Австрия извършват засилени проверки за предотвратяването на престъпността и незаконната имиграция, съобщи ДПА. По г ...
    01.06.2018
    2 829
    1
  • Белисимо! Италия има правителство

    В Италия беше сформирано правителство, с което се слага край на месеци несигурност на политическата сцена. Новият премиер и министри ще положат клетви ...
    01.06.2018
    2 059
    5
Новини по държави: