Отидете към основна версия

2 183 14

Тръмп: Северна Корея може да влезе в нов златен век

  • доналд тръмп-
  • сингапур-
  • ким чен-ун

Президентът на САЩ призна, че на срещата с Ким Чен-ун е постигнато повече от очакваното

Снимка: БТА/AP

Срещата на върха между САЩ и Северна Корея беше честна, пряма и продуктивна. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в изявление след своята среща с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, съобщи Fox News.

Той заяви, че властите в Северна Корея са готови да се откажат от ядрените си оръжия. В замяна на това САЩ ще прекратят военните учения в Южна Корея.

„Северна Корея може да бъде невероятно място. Ние имахме интензивна среща, но на този етап санкциите ще останат. Благодаря на Ким Чен-ун за смелата стъпка която направи за народа си. Благодаря на властите в Южна Корея, Китай и Япония, които помогнаха тази среща да се случи. Ние доказахме, че враговете могат да станат приятели. Ние подписахме споразумение, след което Ким ми каза, че е съгласен да унищожи голям полигон за тестове на ракети.

Мисля, че той има невероятната възможност да бъде запомнен като лидер, който е започнал нова златна ера за своя народ. Пред Северна корея няма ограничения, ако се откаже от ядрената си програма“, заяви Тръмп.

Тръмп заяви, че дълго е бил обсъждан въпросът около човешките права в Северна Корея, като Ким се е съгласил на някои промени. Президентът на САЩ определи Ким Че-ун като умен и много по-различен лидер.

Той заяви, че би посветил Северна Корея в подходящото време.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея

    Вече няма да има ядрена заплаха от Северна Корея. Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Fox News. Тръмп обяви това, веднага щом ка ...
    13.06.2018
    3 538
    18
  • Светът ще види голяма промяна

    Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун не отговори на въпрос, дали смята да се откаже напълно от ядреното оръжие в своята страна, съобщи „Гардиън&l ...
    12.06.2018
    3 631
    44
  • Тръмп: Ще решим голяма дилема

    Срещата на четири очи между президента на САЩ Доналд Тръм и лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун завърши, съобщи BBC. Двамата разговарят в Сингапур. ...
    12.06.2018
    2 263
    7