Отидете към основна версия

3 408 16

Израел предупреди: Вземаме мерки срещу военното присъствие на Иран в Сирия

  • израел-
  • сирия-
  • иран-
  • бенямин нетаняху-
  • владимир путин

Ще действаме против техните усилия в която и да е точка на Сирия, заяви премиерът Нетаняху

Снимки: БТА/АР

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил пред руския президент Владимир Путин и държавния секретар на САЩ Майк Помпео, че еврейската държава ще взема мерки срещу военното присъствие на Иран в цяла Сирия. Това съобщи самият министър-председател на седмичното заседание на кабинета, предаде ТАСС.

"В края на седмицата разговарях с президента на Русия Владимир Путин и с държавния секретар на САЩ Майк Помпео - каза Нетаняху. - Повторих нашите основни принципи: първо, Иран трябва да се изтегли от цялата територия на Сирия; второ, ние ще вземаме мерки и вече предприемаме действия срещу усилията за установяване на военно присъствие на Иран и негови сателити край границата и дълбоко в Сирия."

"Ще действаме против тези усилия в която и да е точка на Сирия", добави премиерът, цитиран от своята канцелария.

В петък Кремъл съобщи, че Путин и Нетаняху са обсъдили по телефона ситуацията в Сирия в контекста на общите усилия за гарантиране на сигурността по сирийско-израелската граница.

Двете страни са изразили "готовност за засилване на координацията по сирийското направление, включително с оглед противодействие срещу международния тероризъм", и са договорили контакти на различни нива.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини