Last news in Fakti

16 Юни, 2018 08:53 2 455 10

"Хамас": Много изненади очакват Израел

  • израел-
  • хамас-
  • ивицата газа-
  • палестина
"Хамас": Много изненади очакват Израел - 1

Радикалното палестинско движение "Хамас" сипе нови закани към Израел, предадоха няколко израелски медии. Бойците призоват съмишлениците си да се съберат на границата в Газа и да атакуват Израел.

Планът на "Хамас" е за пореден път да пуснат хиляди запалими хвърчила, които изпепеляват голяма част от множество обработваеми територии.

"Даваме шанс на израелското правителство да прекрати обсадата си в Ивицата Газа. В противен случай ще бъдем принудени да нападнем местните и на свой ред да ги подложим на огнена канонада", споделиха командирите на движението.

"Много изненади очакват Израел", заканиха се още от ръководството на "Хамас".

Армията на Израел вече е взела мерки срещу нова атака и са изпратени подкрепления в тази част.

Общото събрание на ООН прие с голямо мнозинство резолюция, с която осъжда Израел за убийството на палестинци в Газа и отхвърли опит на САЩ да отправи обвинения към "Хамас".

Внесената от Алжир, Турция и палестинците резолюция беше подкрепена със 120 гласа в 193-членната организация, като 8 държави гласуваха "против", а 45 - "въздържал се". Документът е в отговор на подобна резолюция, която САЩ блокираха в Съвета за сигурност на ООН по-рано този месец, използвайки правото си на вето.

Повече от 120 палестинци в Газа са убити от израелски войници от края на март, а други 4000 са ранени. Израел вини "Хамас" за подбуждането на протестите. Няма загинали израелци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    11 11 Отговор
    Абе, изненади... колко да са изненади... накрая "Повече от 120 палестинци в Газа са убити от израелски войници от края на март, а други 4000 са ранени. Няма загинали израелци."

    Циганьорът хич го няма.
  • 2 Хасан

    27 7 Отговор
    Военни убиват за кеф деца и жени ..като нацистите...евреите им съчуствах за концлагерите ,но сега те превърнаха цяла държава в концлагер

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Венсан

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Според НЕМСКИЯТ архив иззет от руснаците за концлагерите, за цялата война в лагерите има загинали към 600 хил. От тези загинали, далеч не всички са били убити. И далеч не всички са били евреи.

    Коментиран от #8

  • 4 Ал Купоне

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасане, хайде ти поне мълчи за, военните (башибозуците ) убиват за кеф деца, жени и възрастни, странно звучи това от твоята уста.
  • 5 Браво на тях

    3 9 Отговор
    Ако тези деца(макар че над половината от населението там са под 18 годишни) и жени не бяха на границата организирани от ХАМАС и 1 жертва нямаше да има същото важи ако не изстрелваха ракети що на Западния бряг или в Израел няма жертви и най-популярното име на новородени в Израел е Мохамед турците като убиха в Африн 5 000 души макар и повечето военни при положение че не се защитаваха от нищо къде беше И ООН

    Коментиран от #6

  • 6 Отговора е труден

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Браво на тях":

    Нали знаеш, че всеки, който докопа тоягата я размахва и вика - слушайте мен, самл аз съм прав, аз съм ваюият пророк, учител, гуру, шеф! Турската армия отиде в Африн, щото гини кюрдите. И аз се чудя тоя Господ, който създаде човечеството, това ли е имал впредвид, като реалност? Ако е така или е вампир или е садомазо.

    Коментиран от #7

  • 7 Руски ботуш

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "Отговора е труден":

    Господ няма.Ако имаше този свят нямаше да е кочина.
  • 8 Шляхтиц

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Венсан":

    Господине Венсан, добре ли сте с главата си. Само погубените Поляци са шест милиона.
  • 9 Хасан

    2 4 Отговор
    А кога ? През 16,17 ,18 век ..и повечето е художествена измислица,митове и легенди
  • 10 Иван

    1 3 Отговор
    Палестинските араби да внимават да не получат те-последната си изненада за смръдливият си терористичен живот!