Отидете към основна версия

3 578 26

Руски самолет изплаши запалянковците на Перу

  • самолет-
  • запалянковци-
  • перу-
  • русия
Снимка: Shutterstock

Световното първенство по футбол, което се провежда в Русия в момента, доведе до значителен ръст на чартърните полети. Повечето от тях се извършват от руски авиационни превозвачи. Не липсват обаче и инциденти. В началото на седмицата самолет, в който пътуваше националният отбор на Саудитска Арабия между Санкт Петербург и Ростов на Дон, се запали. От авиокомпанията тогава първоначално отрекоха за какъвто и да било инцидент, но в последствие промениха информацията си и заявиха, че пламъците от единия двигател са в резултат на сблъсък на самолета с птица.

В петък също е имало инцидент. Този път той е със запалянковци от Перу, които са пътували с чартърен полет на авиокомпания „ЮТейр” от Екатеринбург за Тюмен. По време на полета единият от двата турбодвигатели на машината се е повредил. Самолетът е кацнал без проблем с един двигател. Рулирал е на собствен ход до стоянката и пътниците са слезли от него без да се ползват аварийните изходи.

Част от пътуващите чужденци обаче ще подадат оплакване заради предполагаемо нарушение на процедурите за сигурност и закъснение на полета, което е причина да изпуснат следващ полет. Посолството на Перу е обещало съдействие на сънародниците си.

Възникналият проблем на самолета тип АTR-72-212А е довел до краткотрайно задимяване в пътническия салон.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Два влака се сблъскаха в Перу

    Два влак с сблъскаха в Перу, съобщи РИА Новости. Влаковете са превозвали туристи в района на Мачу Пикчу. При сблъсъка са пострадали 31 души. На ...
    01.08.2018
    1 080
    1