Отидете към основна версия

3 862 32

Берлин: Изборите в Турция не бяха нито честни, нито справедливи

  • турция-
  • избори-
  • реджеп ердоган-
  • президент-
  • германия

Има повод за опасения, че Ердоган ще тласне Анкара към крайности, смятат германски политици

Снимки: БТА/АР

Президентските и парламентарни избори в Турция не бяха "нито честни, нито справедливи", заяви Севим Дагделен, председателка на германско-турската парламентарна група, предаде ДПА.

"Ердоган постигна целта си за авторитарна президентска система чрез манипулация, която започна много преди изборния ден", заяви Дагделен, която е от кюрдски произход и е член на партия "Левите" в германския Бундестаг.

"Има повод за опасения, че Ердоган ще тласне Турция към крайности", добави тя.

Външното министерство в Берлин потвърди още, че трима германци са арестувани в Турция в неделя по време на изборите, предаде DPА.

Двама мъже и една жена, които са били част от група от 11 души от Германия, са действали като неофициални наблюдатели на изборите по покана на опозиционната прокюрдска Демократична партия на народите. Те били арестувани в град Улудере в югоизточния окръг Шърнак.

Общо 10 чужденци, които твърдели, че са наблюдатели на изборите, но нямали нужната акредитация, са били арестувани.

Освен тримата германци са задържани и четирима италианци и трима французи, членове на Френската комунистическа партия, включително един сенатор. Френската делегация след това била освободена, според съобщения в медиите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: