Отидете към основна версия

1 711 2

Тайван създава глобална мрежа за демокрация

  • тайван-
  • тунис-
  • наймет заммури-
  • цай ингвен

Тунизийски активист обяви в Тайпе, че Тайван трябва да изгради глобална мрежа от организации на гражданското общество, която да спомогне за растежа им и за изграждането на уязвими млади демокрации.

Велика нация като Тайван трябва да поеме водеща роля в създаването на такава мрежа, която би укрепила лидерите в гражданското общество по целия свят в тяхната работа срещу демократичното отстъпление и авторитаризъм. Това заяви Наймет Заммури, вицепрезидент на Тунизийската лига за правата на човека.

"Това ще бъде много добра стъпка за намиране на решения на предизвикателствата, пред които са изправени демокрациите", заяви Заммури. Тя посети Тайпе, за да присъства на два международни форума, организирани по-рано тази седмица от Тайванската фондация за демокрация.

Заммури, заедно с други участници на форуми от повече от 10 държави, се срещна с президента Цай Ингвен.

По време на срещата Заммури обяви пред държавния глава, че очаква с нетърпение по-голямо сътрудничество между Тунис и Тайван.

Замюри заяви още, че ще предложи на тунизийския външен министър създаването на представителни офиси на Тайван в родината й.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини