Отидете към основна версия

2 107 35

Новият президент: Благодаря, Тръмп

  • андрес мануел лопес обрадор-
  • мексико-
  • доналд тръмп-
  • николас мадуро-
  • хосе антонио меаде

Андрес Мануел Лопес Обрадор спечели изборите в Мексико от третия опит

Снимки: БТА/АР

Новоизбраният мексикански президент Андрес Мануел Лопес Обрадор благодари на американския президент Доналд Тръмп, че е го е поздравил за изборната победа. Той каза, че ще разговаря с американския лидер за "постигане на споразумение", предаде АР.

Лопес Обрадор заяви в интервю за канал Televisa, че туитът на Тръмп предната вечер е бил "много уважителен" и добави: "Това е, което ние винаги сме искали да поддържаме с американското правителство, да имаме взаимно уважение".

Обрадор каза, че подкрепя усилията за постигане на споразумение за предоговаряне на Северноамериканския договор за свободна търговия със САЩ и Канада. Преговорите забуксуваха заради исканията на Тръмп за по-големи отстъпки за Вашингтон.

Венецуелският президент Николас Мадуро също публикува туит, в който нарича победата на Лопес Обрадор "триумф на истината над лъжата". Мадуро допълни, че тази победа проправя онова, което той определи като "широките пътища на суверенитета и дружбата" между двете страни.

Обрадор спечели президентските избори в Мексико от третия си опит, като изпревари с повече от 20 процента останалия на второ място Хосе Антонио Меаде.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: