Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската крациа Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. Metro.
На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.
Кралица Елизабет Втора обичала стекове й да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле".
Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата.
Когато Елизабет Втора похапва банан, тя го разрязва с нож и го яде с вилица.