Кулинарните тайни на Нейно величество

Бивш готвач на кралица Елизабет Втора разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец

Публикувана: 26 Юли, 2018 10:47
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 767
Кулинарните тайни на Нейно величество
Снимки: БТА/АР
ШРИФТ ПЕЧАТ

Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската крациа Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. Metro.

На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.

Кралица Елизабет Втора обичала стекове й да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле".

Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата.

Когато Елизабет Втора похапва банан, тя го разрязва с нож и го яде с вилица.

Великобритания

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.