Отидете към основна версия

2 090 2

Махат Сърбия от списъка с рисковите държави

  • сърбия-
  • рискови-
  • списък-
  • корупция-
  • пране на пари-
  • сигурност-
  • бизнес

Сърбия е изпълнила условията, за да бъде премахната от списъка

Снимка: Shutterstock

Сърбия би могла в скоро време да бъде премахната от списъка на високо рисковите държави, когато става въпрос за пране на пари и сигурността на бизнеса, в който страната е била поставена през февруари тази година, пише "Вечерне новости".

Изданието твърди, че на среща на премиера Ана Бърнабич с американския министър на финансите Стивън Мнучин, проведена в сряда във Вашингтон, една от ключовите теми е била последният доклад на международния орган за борба с прането на пари FATF, в който Сърбия е поставена сред държавите, които са под повишен надзор. FATF е орган, който се бори против прането на пари, финансирането на тероризма и организираната престъпност, посочва изданието.

Бърнабич подчертала, че Сърбия вече е изпълнила всички условия, за да бъде премахната от този списък, а министър Мнучин изтъкнал, че САЩ са доволни от мерките, които Сърбия е приложила досега. Сръбският премиер е разговаряла във Вашингтон и с директора на МВФ Кристин Лагард, която заявила, че "Сърбия е страна за пример", пише в. "Вечерне новости".

Сръбските издания отбелязват, че правителството на Сърбия е решило да изпрати хуманитарна помощ на Гърция в размер на 200 000 евро за преодоляване на щетите от катастрофалните пожари, предаде БНТ.

Вестник "Блиц" съобщава, че самолет от типа Еърбъс А 320 на авиокомпанията "Томас Кук", който пътувал по линията Кос-Лондон със 136 пътници на борда и седемчленен екипаж, тази нощ е кацнал извънредно на летище "Никола Тесла" в Белград заради дим в кабината. Появата на дима бързо била премахната. Пътниците са настанени в хотел, където очакват информация за продължаването на пътуването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Велика Албания е опасна за целия регион

    Създаването на Велика Албания ще опасно за целия регион. Това заяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин, цитиран от Танюг. Вулин комен ...
    03.08.2018
    3 558
    34
  • Сърбия тества модернизирания МиГ-29

    Сърбия е получила първият от шестте изтребителя МиГ-29, които Русия предаде на страната в рамките на военно – техническото сътрудничество, съобщ ...
    29.07.2018
    7 528
    39
  • В Белград убиха известен адвокат

    В Белргад е бил убит известният адвокат Миша Огнянович, съобщи сръбското издание „Blic”, Огнянович е бил застрелян пред дома си. При ст ...
    29.07.2018
    2 226
    2
Новини по държави: