Отидете към основна версия

7 349 84

Заев: България подкрепя ликвидирането ни

  • зоран заев-
  • македония-
  • българия-
  • ликвидиране-
  • гърция-
  • премиер

Момент на искреност

Снимка: БТА

„Гърция ни е набелязала за окончателно ликвидиране, а България я подкрепя“ – под това заглавие близкото до кръговете на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ скопско издание „Република“ публикува кратък материал с видео, на което Зоран Заев – „в момент на искреност“, прави съответното изявление.

„Какво говореше Заев през 2013 година и какво говори сега, вижте във видеото отпреди няколко години!", пише изданието. Видеото е придружено с призив „Бойкотирай референдума!", като явно се има предвид допитването до народа за Договора с Гърция за името на страната, пише Епицентър.

В коментара си от 2013 година Заев подчертава, че макар македонците да са една шепа хора, се говори за разделение – „Гърция ни е набелязала за окончателно ликвидиране, България я подкрепя, сърбите не признават Македонската православна църква (МПЦ), а албанците непрекъснато говорят за обединение“. Видеото, което изданието привежда, показва само част от коментарите на настоящия министър-председател на югозападната ни съседка, от които не става изцяло ясно какво всъщност се опитва да каже.

В други материали близкото до ВМРО-ДПМНЕ издание остро критикува договора с Гърция за името. В публикувано интервю с лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски той твърди, че договорът Заев – Ципрас за името на Македония предвижда пълна ревизия на историята, археологията и образованието. Според него навсякъде името на страната трябва да бъде променено.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: