25 Август, 2018 10:19 7 327 84

Заев: България подкрепя ликвидирането ни

  • зоран заев-
  • македония-
  • българия-
  • ликвидиране-
  • гърция-
  • премиер

Момент на искреност

Заев: България подкрепя ликвидирането ни - 1
Снимка: БТА

„Гърция ни е набелязала за окончателно ликвидиране, а България я подкрепя“ – под това заглавие близкото до кръговете на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ скопско издание „Република“ публикува кратък материал с видео, на което Зоран Заев – „в момент на искреност“, прави съответното изявление.

„Какво говореше Заев през 2013 година и какво говори сега, вижте във видеото отпреди няколко години!", пише изданието. Видеото е придружено с призив „Бойкотирай референдума!", като явно се има предвид допитването до народа за Договора с Гърция за името на страната, пише Епицентър.

В коментара си от 2013 година Заев подчертава, че макар македонците да са една шепа хора, се говори за разделение – „Гърция ни е набелязала за окончателно ликвидиране, България я подкрепя, сърбите не признават Македонската православна църква (МПЦ), а албанците непрекъснато говорят за обединение“. Видеото, което изданието привежда, показва само част от коментарите на настоящия министър-председател на югозападната ни съседка, от които не става изцяло ясно какво всъщност се опитва да каже.

В други материали близкото до ВМРО-ДПМНЕ издание остро критикува договора с Гърция за името. В публикувано интервю с лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски той твърди, че договорът Заев – Ципрас за името на Македония предвижда пълна ревизия на историята, археологията и образованието. Според него навсякъде името на страната трябва да бъде променено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    74 6 Отговор
    Божидар Димитров Бог да го Прости си казваше нещата баш както са. Вече няма кой да ги сложи на мястото им.

    Коментиран от #75

  • 2 Илинден

    50 1 Отговор
    Заев сладко зайче и ние сме малки , ама ти си по малък!
  • 3 Горд Българин

    59 4 Отговор
    А бе какво им обръщате внимание на тези те и 20 години няма да изкарат като държава. Самите те не знаят, какви са българи ли са, сърби ли са, гърци ли са и все някой друг им е виновен. Докато се зверят на този и онзи албанците ще ги залеят с раждаемост и тези ще изчезнат като ланския сняг. Само стойте и гледайте, какво ще стане.

    Коментиран от #15

  • 4 А БЕ

    25 19 Отговор
    ФАКТИ ДА БЯХТЕ НАПИСАЛИ ИЗКАЗВАНИЯТА НА Г-ЖА НИНОВА,КОГАТО БЕШЕ В СДС ДА ВИДИТЕ КАКВИ БИСЕРИ РЪСИ ТОГАВА ПРОТИВ БСП И ДА НАПРАВЯТ ХОРАТА СЪПОСТАВКА СЪС СЕГАШНИТЕ И ИЗКАЗВАНИЯ ! КВО НИ ВКАРВАТЕ В ИНТРИГИ С МАКЕДОНИЯ !!!
  • 5 Груев

    7 65 Отговор
    Като по-малка дръжава, македонците винаги са били потискани и от гръците, и от булгарите и от србите.
    По същия начин Булгария е потискана от големите држави.
    Обаче булгарското робство немаше равно - Македониа нема нищо общо с тазе пръсна паплач.

    Коментиран от #8, #41, #72, #84

  • 6 През2013 ли!

    6 8 Отговор
    Те пишещите тук си ядяха топчетата от нослетата ама сега вече не правят така, лепят ги .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Салам Алеко

    31 3 Отговор

    До коментар #5 от "Груев":

    Като изкараш у пералнята едно "Македония" след 15 м излиза чист българин! Какви македонци сте бе, 5% от цялата ви паплач, не знаят езика на Александър Велики! Нашите царе са изселили всички македонци и са заселили земите с верни на тях люде! После Тито им прибави шиптърите! Историята показва че верните люде са всичко друго но не и верни!

    Коментиран от #9, #43

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Салам Алеко

    48 3 Отговор

    До коментар #9 от "Груев":

    Цар Самуил, Димитър Талев! Ние толкова ви обичаме, а вие не искате да приемете че сте българи! Как ви промиха главите, направо да ви се чуди човек! Говорите български, пишете на български, Охрид е строен от българи, църквата ви е наша, цялата Македония е наша, само българите станаха македонци!

    Коментиран от #11

  • 11 Груев

    3 61 Отговор

    До коментар #10 от "Салам Алеко":

    Македонците не говорат булгарски, а славянски. И Кирил и брат му не са булгари, а славяни по макя. Булгари има само у тупите ви тикви.

    Коментиран от #13, #17, #19, #49

  • 12 ай стига бе

    18 5 Отговор
    Тва дребно подло лекенце пак нещо почна много да приказва, и съвсем скоро ще се наиграе тотално.
  • 13 Трол

    34 2 Отговор

    До коментар #11 от "Груев":

    Гуем сладур си Груев! Ти говориш славянски, аз бУгарски и се разбираме! Щях да ти гледам сеира ако Александър, онзи Великиот беше жив, как щяхте да се разбирате? Пък му се водиш пряк потомък по съребрена линия, демек на вуйната на стринкина по лелинкина линия пАрви братчед!

    Коментиран от #14

  • 14 Груев

    3 39 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    То и со србите се разбираш, то те са славяни. Нема таков език - булгарски, само некои дума за сол.

    Коментиран от #20

  • 15 Истината боли много

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Горд Българин":

    Присмял се Врунгел на Зрунгел!!!Че ние къде ще сме след двадесет години ако продължаваме така????

    Коментиран от #18, #48

  • 16 Иванов

    35 3 Отговор
    Груев е за такива простаци като тебе съм склонен да ви оставим шиптърите да ви изколят, без да си мръднем пръста за вас. И това ти го козвам аз, чийто корени са от Воден!
  • 17 Салам Алеко

    30 2 Отговор

    До коментар #11 от "Груев":

    Никой не твърди че да българи! Но само вие твърдите че сте "македонци" Аз другар знам езика на Александър, но не съм македонец! Ако искаш можем и да си пишем на македонски, но сигурно не го разбираш! А вие сте толкова македонци, колкото шиптърите на автогара Куманово, са македонци! И само не ми излизай с номера че Александър е знаел 11 езика! Умира млад, и постоянно е водил войни? А вие как от македонски почнахте да говорите на български, само Скендербеу знае!
  • 18 Горд Българин

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Истината боли много":

    Ние ли, ами ние ще се попечем и плацикаме на Охридското езеро, което винаги е било наше.
  • 19 Горд Българин

    25 2 Отговор

    До коментар #11 от "Груев":

    Ето го и промития "македонски" мозък а в действително български. Най ми е смешно такива като този който се има за някакъв а всъщност е българин. Същия е като помаците из Южна България, които са българи, но го отричат сякаш исляма им е паднал от небето така изведнъж.
  • 20 Салам Алеко

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Груев":

    Истината Груев си я набих в кратуната! Ние обикновенните българи, вас и сърбите, обичаме най-много на този свят!

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ttt

    16 11 Отговор
    Това са руски партенки, които искат да се създава напрежение между двете страни!
    Да не забравяме с коя помощ е създадена Македония!?

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Иванов

    13 9 Отговор

    До коментар #23 от "Ttt":

    Рашките я създадоха, но сръбските им лакеи изклаха българщината там и викаха ура! Рашките само се подсмихваха под мустак, но най- добре се смее този, който се смее последен!

    Коментиран от #32

  • 25 Груев

    2 26 Отговор

    До коментар #23 от "Ttt":

    Македонia e имало преди Русиа, тако не вървиш!

    Коментиран от #27, #29, #31, #33, #42

  • 26 Бостанджиев

    15 0 Отговор
    Е, сега "Европейските ценности" са му се усладили! Вече не мисли за "Северна Македония" и нейните граждани, а за това, какво казват и искат от него "началниците отгоре". Как може да има демокрация там, където една съседна държава определя името на страната ти?
  • 27 Салам Алеко

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "Груев":

    Така е, но ти какво общо имаш с македонците на Александър?
  • 28 До Груев

    24 0 Отговор
    Ти вече си Северно Македонец... Ако обичаш кажи нещо за тази държава.... Кой я измисли.. Каква територия има... Какви царе е имала /ама не Българските/. Вече езика ще е северно македонски... Усещаш ли на къде върви тая измислица на Тито и Сталин... Тогава нема да се сърдиш на никой...Защото и в библиотеката на Папата има още книги Охридската школа. Охрид е бил столица на България.. всички книги и стенописи са на български...за може сега да ги изтриват такива като тебе за 5 пари.
  • 29 любопитен

    19 0 Отговор

    До коментар #25 от "Груев":

    Коя Македонiа? Онази на Сашето Велики, на Кубер, на Самуил, дето на ваша плоча е написал на кой е цар, на славяните или на сърбите? Коя Македония бе, шашмо?
  • 30 Мишо

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "Груев":

    Много е грешно да се каже че българи не е имало на македонските земи. Дори по време на Аспарухова България (когато сме били около Добруджа) един от братята на Аспарух - Кубер създава Куберова България в областта Македония. Именно той я заселва първоначално с българи и заради него става политика на наследниците на Аспарух да разширяват държавата към областта където има хора със същия етнически състав (южни славяни и прабългари). Що се отнася до езика не става въпрос само за това до колко се разбираме. Истина е, че и със сърбите доста се разбираме защото езиците ни са близки. Сръбският обаче е произлязал от южнославянски диалект и няма никакво влияние от езика на прабългарите. Същото нещо не може да се каже за съвременният македонски език, чийто корени и без нужда от исторически преглед могат да бъдат открити в българският. Почти напълно премахнатите падежи в езика, членуването на думите, деепричастията и приликите с най-близките диалектни форми - в Пирин и Родопите са достатъчно доказателство за произхода на вашия език. Единствената причина поради която може въобще да се използва думата "език" за македонския е определението използвано от много лингвисти - "Езикът е диалект с армия". Така че след като имате армия продължавайте да си говорите на своя език, но не отричайте по никакъв начин корените му, защото е обидно не само за нас и нашите прадеди, а и за вашите предци, за които разликата между многото български диалекти не е била причина за отцепване. Пос
  • 31 Куку

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Груев":

    Македонiа я имало още преди Големият взрив..
  • 32 Ттт

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    Те създават напрежение за да не влезе Македония в ЕС и НАТО!

    Коментиран от #38

  • 33 Ттт

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Груев":

    Македония е имало ама с други граДани маумнико! Ти живееш на тяхна територия благодарение на България!
  • 34 БонЗаев

    7 0 Отговор
    Заев, кои искат да ви ликвидорат, бре пиле мааакедонско? Нали се смяташ за македонец? Александър Македонски е кръстен на провинция в империята бре чадо, а не е име на нация. Макар, че ако глеьаме от Адам и Йеве Айша Амайа и досега то всички сме буквално от един народ. Но първите бяха българите, а впоследствие разни хуманноиди се набъркаха в генетиката и накучиха и други биоварианти,. Атлантите клонираха циганите, азарите, палестинци и всеки се смята за най-велик. Истината е, че импланта Джабол Дяволо в хората им внушава злото многодетството, войнитд.... Ние не искаме ликвидирането ви, а вие там все ни плюете? Ликвиьирандто ви искат разни мераци за Велика Албания, Четвърти райх и др.., които искат унищожението на бялата раса. Затова Меркел кара толкова африканци и други, за да изпълни тая наредба. Защото единственно бялата и жълтата раса имат афинитет към по-справедлив ред и са заплаха за глобалистки планове. Ти от какво ревеш? Ела да пием по една бира и ще видиш, че не ге мразим!
  • 35 ОлигУфрен

    11 2 Отговор
    Ма нали Боко подписа договор с макетата? За кво беше, мир, любов" добросъсетсво и разбирателство? Голям успех! И мълча, като...за името! Велики сме, ама велики шутки!
  • 36 До Груев

    11 0 Отговор
    Груев ти си ми брат и аз те тача и обичам брате и не ме е срам от това. А защо така силно ти мразиш истината и братята си бе брате?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Иванов

    7 5 Отговор

    До коментар #32 от "Ттт":

    Ако им е писано, ще влязат, но вълкът козината си мени, нравът никога! След предателството на бкп, ние не можем да искаме невъзможното. Тези хора не са настроени приятелски и с основание. Белята на нашите русогъзоядци е непоправима. И днес прокълнатото им поколение разнася смрад до небето. Ах как им желая на нашите комунисти и техните изчадия да изкусат до дъно попарата дето я надробиха тогава! Да посръбчват чисти българи, това е мерзост на мерзостите, пфу!
  • 39 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    трябва пак да се повторя.македонците искат от нас да им помогнем за европа и нато и след това да ни прецакат.тва е желанието и мнението на всички управляващи там независимо дали са от социалистите или вмро дпмне.заиграването с тях носи само негативи на българия и е напълно излишно.нито ще променят историята си нито ще променят отношението си към нас.всичко е само един цирк.заев е от партия на наи-големите българомразци и няма как тази патрия да бъде носител на промяната към добро.тва е вседно да се очаква от нацистите подобряване на връзките с израел.

    Коментиран от #77

  • 40 Българин

    7 5 Отговор
    Продължават опитите на проруските българофоби и национални предатели да правят всичко възможно за осуетяването на членството на Македония в НАТО и ЕС. Не се спират мръсните изроди да изпълняват поръчките на Москва.
  • 41 Дебър

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Груев":

    Който не си знае корена това го чака
  • 42 Горд Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Груев":

    Ей промит мозък върви и си смени тревата, че тази нещо ти е май доста силна и не знаеш, какви ги говориш бе клоун нещастен. Утре шиптърите ще те онодят и теб и жена ти и децата ти и майка ти и целият ти смешен извънземен род. За нас не се грижи ние БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПРЕБЪДЕМ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ, ЗАЩОТО ГОСПОД БОГ НИ ЗАКРИЛЯ, НО ВИЕ НЯМА ДА ПРОСЪЩЕСТВУВАТЕ И 20 ГОДИНИ.
  • 43 бегай

    1 13 Отговор

    До коментар #8 от "Салам Алеко":

    какъв Тито бе умник, територията на днешна Македония още през 18 век се споменава като "Земите на Източните албанци". Тоест Источна Албания. По това време никъде в западната историография не се споменава като българска земя, а албанскa

    Коментиран от #52

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 до македонеца

    5 0 Отговор
    После виж, кои са водачите и основателите на ВМРО и връзката им с Илинденското и Преображенско въстание.
    Трябва да търсиш архива на организацията има хора от Мизия, Тракия и Македония.Повеч1ето имат военно образование от България.финансирани са от тук.Има вътрешна и външна структура на ВМРО.ЗА въстанието са хората от Македония( против от България е външната организация, защото Русия се изказва срещу Илинденското въстание избухнало 1903г.
  • 46 Даме-Г

    13 0 Отговор
    Де ги тия "македонци" от Бившата Юго Репиблика Македония!?. Е как така хем бивша Юго република, хем преки наследници на Александър!?? Шшш АЛО !! Макета!! пийте си по често хаповете, че ставате за смях пред цял свят! вие нещо да не сте шизофреници!?
  • 47 до македонеца

    11 0 Отговор
    През 1018г. Василий се самонарича българоубиец, а не македоноубиец. А последната българска територия която завзема в днешна Македония той е нарича катепанат България, понижава българската патриаршия в ранг на архиепископия(Охридска архиепископия)
    Я потърси в интернет>> информация за последния цар тогава е бил племенника на Самуил от ААроновия род Иван Владислав, че през февруари 1018г. бил поправил Битолската крепост за защита на българите...Даже има надписи, където пише българин не македонец.
    В Македония е извършена тотална промивка на хората, а тези които заявяват бг. произход са ликвидирани или гонени и насила са Ви писали македонци 1945г.Идиотът Блаже Коневски написва македонската абука.Той е учил до втори курс в Софийския университет и по поръчение на бг. комунистите стъкмява т.н македонска азбука.Това представлява смесени стари архаизми от от стари българсски падежни форми и сръбски думи, които вече не се използват в бг. книжовен език.

    Коментиран от #55

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бати Злати

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Груев":

    Недей да се мъчиш да имитираш македонски. Хич те няма.
    Аз го мога, но модераторите го трият (кой знае защо) Сигурно заради буквите љ њ ј ќ ѓ џ
  • 50 Сттаврю

    5 0 Отговор
    Само се дърляме даите да се съберем да махнем тая граница и всичко ще е наред
  • 51 Jane

    0 10 Отговор
    MАКЕДОНИJАна македонците бракиj татари мили бугари долу рацете од МАКЕДОНИJA

    Коментиран от #53, #54, #56

  • 52 Салам Алеко

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "бегай":

    Ти ме принуди, и сега ще научиш! Каква Албания бе, задавал ли си си някога въпроса защо албанците са мюсюлмани? Искаш ли отговора! Отговори ако искаш да те заболи! И виж от Каспийско море дето се влива реката Албански, оттам ви докарват византийците! Какви илири и какви 5 лева! Допреди 50 години не знаехте и сСкандербе, изкараха го като фантастика, и даже Русфилм ви създаде филм за него за да ви обедини! Пиши ми и аз ще ти обадя!

    Коментиран от #57

  • 53 Кой те излъга

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "Jane":

    Че си македонец, македонски знаеш ли?
  • 54 Коментар на македонски

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "Jane":

    Εσύ παιδί μου, δεν είσαι, και δεν θα γίνεις ποτέ Μακεδόνας! Επειδή" Μια είναι Μακεδονία, και είναι δική μας"! Και άδε και γαμισου!

    Коментиран от #64

  • 55 Салам Алеко

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "до македонеца":

    Другар, извинявам се, само да допълня че Василий втори-Българоубиец е от династията на Македонците! Сега може и да го изкарат братята ни че е било вътрешна война, а резултата е 14 000 българи ослепени!Василий е втория от тази династия която е управлявала Византия от 867 до 1056г.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хи их хи

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "бегай":

    Как пък го обърна това Арбър! А просто трябваше да отидеш до Мичиган, там има градче Ан Арбър! Някакъв турист от там през 3 в.пр.н.е. се е отчел, като Благой Георгиев на Колизеума! А иначе тези словесни еквилибристики са патент на Спароток! Ти ли си душко?

    Коментиран от #61

  • 59 учител

    3 2 Отговор
    албаной е племе оттам албанци получават името си.
    иначе са илири по голямото сборно име за албанците
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 бегай

    0 6 Отговор

    До коментар #58 от "Хи их хи":

    земи светни малко и ти душко, много на далече отиде, чак до земята на янките. ще те скъсат по история и географията ако продължаваш така;)
  • 62 Не може да бъде

    1 8 Отговор
    Интересно , никой не иска да го обидят че е българин.
    Що е обидно да си българин ? Аз само питам .

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Манкейдония

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "Коментар на македонски":

    ЛОЛ !!!!
  • 65 Доктор Ох Боли

    0 4 Отговор
    ....коя поред българска столица беше Охрид...... ха ха ха....те искат да не са българи.... ха ха ха..... А , Шампионската Лига искати ле?.... ха хах а....... и.... разбира се ... тва са наши братя.... Искат Евро..... ... ама тва без БНБ .... ха хахаха..... Объркани хора ....които искат евра на сяка зена..... и така.....

    Коментиран от #67

  • 66 Доктор Ох Боли

    1 2 Отговор
    ...в Мааакедония....нема остатъци от соца..... щото там не е имало.... хах ах ах.....обаче .... искат Евро Съюз..... Шампионската Лига.... ха хаха.... илати.....у Евро Съюза ша влезити... всички в Европа знаят, че тва е .... България....
  • 67 Бат Ваню

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Доктор Ох Боли":

    .... ха хаха.......... тва на Самуил ли беше? ............. ха х ахааааа
  • 68 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор
    ...тука ше зема да излеза.....чи ше ви сгъна......педали.....и ...селянки с мъжки никове..... ха хаха.... България на три морета.........и........... повече.....

    Коментиран от #69

  • 69 Бат Ваню

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Доктор Ох Боли":

    ...у Шенген и...... Евро Зоната......;-)
  • 70 Аз българинът

    0 0 Отговор
    Руско-сръбските мекерета ВМРО-ДПМНЕ да правят това, което прави вятъра - да го духат! Мястото на Македония е в НАТО и ЕС.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Горд Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Груев":

    Едно нещо ще ти кажа,когато се изкъпе един македонец остава мътна вода и чист Българин,това сте вие „македонците”
  • 73 Македонец

    1 2 Отговор
    'Много пъти съм чувал от Македонците, че те не били Българе, но Македонци, потомци на древните Македонци." - Петко Рачов Славейков във вестник "Македония" издаван в Цариград година V, бр. 3 от 18.I. 1871 г. .... Много преди Коминтерната. Всички опити за подобни Гьобелсови пропаганди пропадат. Айде спийте леко. Македония на Македонците!

    Коментиран от #74

  • 74 миленко много четеш факти бг

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Македонец":

    Този е написал едно произведение с текст:
    Пенчо бре чете
    Пенчо не чете.
    Пенчо работи
    Пенче пак не ще.
    Пенчо порасна
    иска да яде
    няма откъде..........

    Аз да добавя
    ....Почна да краде... (... в нашия случай история).
    Да беше прочел още много работи ама нали си трол няма и нищо не зависи от тебе.
    Само, че ние държим ключа от къщата(НАТО и ЕС) и ще Ви пати главата, ако не си изчистите от учебниците фалшификациите дело на Коминтерна и сръбската пропаганда.Там за където сте тръгнали е чистилището на Рая, ако искате да излезете от Ада в който живеете.

    Коментиран от #76

  • 75 Геле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да да":

    Имаш ли си на представа колко лъжи знаеше и поддържаше за историята ни споменатия от теб човек?
  • 76 Македонец

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "миленко много четеш факти бг":

    Можеш ли да преведеш Аспарух или Омуртаг на съвремен български? Не можеш щото са били тюркоезични личности. Аспарух на персиски(днес ирански) означава бял кон. Омуртаг е често срещано име, фамилия в днешна Турция, примерно проф. Йълдърим Омуртаг. Христо Ботев се повиква на предците си, ногайскте татаре когато критикува Русия:
    "когато ние пожелахме да оставимъ пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да си върнемь въ своето старо отечество." Във вестник Знаме, брой 13 от април 1875 г. Ногайските татаре са тюркоезични т.е. турци.
  • 77 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев":

    Честит Байрам! Байрам олсун
  • 78 milenko hasaniev

    1 0 Отговор
    В главата ти е пълен бълвоч.Поне си призна, че си тролчев Хасан Рассуляха, мърсуляф .С една дума трол руски.
    Само в простата руска кратуна има подобни теории.
    Първо и проф. Божидар Димитров го е казал и изследвания има за персийския произход на българите с уговорката, че това е станало по пътя им към Крим от стара Балкхара от днешен Памир*Хиндокуш(т.е за нас е неизвестно какви са до този момент т.н прабългари.)Всъщност прабългари това се казва да се различиват от тези създали Дунавска България.
    Така, че гледай арменските апокрифи и др. източници, наричат българите перси*т.е иранците днес*.
    По отношение на тюрките те са в района на Алтай, тюрксо-алтайска езикова група.Езикът е тотално различен първо, от персийската езикова група, второ има остатъци от персийски думи и до днес търсиш си ги сам тава тиган и други.Трето тюрките се формират цели 600-700години по-късно, като отделна група езикова основно.
    Татарите се появяват едва 1230-1240г. в Европа, като прегазват Русия, Полша и опустошават Германия,Едва в края на 1240г. има сблъсък на българският цар Иван Асен 2 в днешна Румъния с татаро-монголите, след техен опустошителен грабителски поход над Унгария. Значи не сме и татари след като България се създава тук през 680г. на Балканите.
    Нямаш тези, като македонците>> Абе ние немаме доказ ама твърдим.
    Накрая за думите от персисийски за някакъв професор.Бе ти някъде по света да си чувал за абсолютно чисти езици, то такова нещо няма и да има.Винаги има до 5%

    Коментиран от #82, #83

  • 79 до трола хасаня руснака трансджендър

    1 0 Отговор
    Не е лека и твойта, вижте си турските имена какви са.
    Воден дух, Загасен огън, Гърмяща Роза, Миризлива капия, Огнена вода, Пеещ ибрик....Замислям си на кого приличат тия имена, май на индианците сте им братовчеди.Никой европеец няма такива имена
  • 80 съвест

    2 0 Отговор
    Чене сме татари това е ясно и на целия свят ...но ако теоретично сме ..то това значи братя от географското понятие Македония че и вие автоматично сте такива.....НИЕ СМЕ ЕДИН НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 81 тракиец българин

    1 0 Отговор
    Скоро бях В Света гора и там чакайки корабчето на кея един сърбин ми вика ....искаш ли да ти кажа виц...ако изпереш един македонец в пералнята ...знаеш ли какво ще изкараш ...чист БЪЛГАРИН....и се засмя от сърце !
  • 82 Македонец

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "milenko hasaniev":

    Само че умишлено изпусна да споменеш че, има още една държава която се нарича България в светът и казва се Кабардино-България. Те също се определят като българи. Българи или определящи се като българи има в: Башкиристан, Татарстан, Кабардино-България, Република България и др. Езика на всички им е турски или турски диялект, освен в Р.България. Провери как броят до 10 и ще видиш че приликата е на 95%, а не 5% както твърдиш ти.
  • 83 Македонец

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "milenko hasaniev":

    Хан Омуртаг примерно не персийско име, а чисто турско. Хан е титла за тюрко-алтайски монголски владетел. Хан е Апарух, следователно тюрк(турчин).
  • 84 Самуил

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Груев":

    Много ти е добър македонския правопис
Новини по държави: