Отидете към основна версия

1 540 9

Юнкер готов на битка за европейските автомобили

  • ес-
  • автомобили-
  • сащ

Той е готов на ответни мита за САЩ

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер обяви, че е готов за ответен удар, ако САЩ наложат мита срещу европейските автомобили, съобщи ZDF.

Все пак Юнкер припомни, че е постигнал предварително споразумение по време на срещата си с президента на САЩ Дналд Тръмп и че се надява това да доведе до решение.

По-рано Тръмп обяви, че обмисля въвеждането на мита срещу европейски автомобили. Юнкер отвърна, че в такъв случай ЕС ще е готов с мита за вноса на американските автомобили.

Юнкер посети САЩ през миналия месец. Тогава той се разбра с Тръмп, че двамата ще работят за премахването на митата в международната търговия.

Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом обяви, че ЕС ще анулира всички промишлени мита, включително за автомобилния пазар, ако постигне споразумение с американските си партньори. Тя допълни, че има възможност за широко споразумение за американски доставки на втечнен газ от САЩ.

Тръмп обаче заяви, че предложението за премахване на митата американски автомобили от страна на ЕС не е достатъчно. Според него така или иначе европейските потребители са свикнали да купуват европейски автомобили.

Очакват се допълнителни преговор. В момента темата се обсъжда и в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини