Last news in Fakti

31 Август, 2018 11:18 2 016 13

Тръмп вади САЩ от Световната търговска организация

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • търговия-
  • организация-
  • китай

Американският президент е недоволен

Тръмп вади САЩ от Световната търговска организация - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да извади Съединените щати от Световната търговска организация, ако тя не подобри работата си, предаде „Блумбърг“.

Държавният глава многократно се е оплаквал, че страната му е подложена на несправедливо отношение в световната търговия, което по думите му е допуснато от Световната търговска организация. Той твърди, че организацията от дълги години „се държи лошо“ със САЩ и трябва да промени политиката си.

През април Тръмп написа в Туитър, че тя дава преференции на Китай. В началото на юни на съвещание на кабинета си Тръмп нарече „бедствия“ Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) и Световната търговска организация.

Стигна се и до икономическа криза между Пекин и Вашингтон, след като американците наложиха по-високи мита. Доналд Тръмп е заявявал също така, че Съединените щати ще се стремят към реформиране на създадената на 1 януари 1995 година организация, в която членуват над 160 държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    39 1 Отговор
    Рекет-чист рекет от страна на Б.Дом. Май наистина за света ще е най-добре САЩ да не съществуват в този си вид. Самочувствие и претенции към цялото човечество-е неможе това вечно да е така..
  • 2 колектива му го нацепва

    30 1 Отговор
    Нали знаете какво става с този, който се цепи от колектива?
  • 3 има и по лошо

    25 0 Отговор
    Давала преференции на Китай.Боже!Тръмпе....Ти ела в ЕС,та да видиш какво значи не даване,ами направо раздаване на преференции и то на тъпи и неграмотни пришълци!
  • 4 САП

    34 0 Отговор
    А как се държат САЩ. Като световен рекетьор номер 1. Под формата на износ на демокрация извършват съсипване на държави(Ирак, Либия, Сирия и др.)и грабеж на ресурсите им. Преди време Маргарет Тачер беше казала, че не е справедливо 140 милиона руснаци да се възползват от ресурсите на половин Азия. А според е справедливо 330 милиона кравари да грабят ресурсите на половината свят.
  • 5 onq s konq

    3 28 Отговор
    Светът ТЕПЪРВА ЩЕ УЗНАЕ ВЕЛИЧИЕТО НА АМЕРИКА!

    Коментиран от #6

  • 6 Све

    25 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Когато доларът и борсите се сгромолясат и йоанът стане американска валута ???
    Ти май си спал под коня.

    Коментиран от #8

  • 7 охлюв

    18 3 Отговор
    Айде можем и без САЩ и Русия все едно други държави няма.
  • 8 onq s konq

    0 13 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    След като си прочел какво пиша но ПАК СИ ЗНАЕШ ТВОЕТО,ще приложим "ефекта на двойния "декиш".Което на практика значи че ЩЕ ТИ ПОВТОРЯ думите си:"СВЕТЪТ ТЕПЪРВА ЩЕ УЗНАЕ ВЕЛИЧИЕТО НА АМЕРИКА"!Ако и сега не схванеш написаното,...значи че директно трябва да се изнасяш към Магаданския университет за да се учиш на ум и разум.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Българина

    4 0 Отговор
    Де тоз късмет!
  • 10 Bubbles

    12 0 Отговор
    Да напускат всички организации заедно с тоалетната хартия която наричат пари(долар) и да оставят света да диша свободно и спокойно!
    САЩ е тумора на света и колкото по-скоро се отстрани този тумор, толкова по-добре!
  • 11 Трол

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Не е декиш а дикиш (dikiş), означава шиене. Какво ще рече това твоето-двойно шиене, ума не ми го побира! Коньо, карай си го по-простичко, както ти подобава!
  • 12 гост 2

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Величие, започващо със заселване на затворници и утайки, продължило през избиване на коренното населени, завъртяло се през робството, много след като то вече е отминало за останалият свят, минало през расизъм и прерасло в износ на демокрация и интереси, "защитавани" с всички сили и средства * разбирай войни и милионни жертви...Светът и човечеството според мен прекалено закъсня да покаже на САЩ истинското значени на думата "ВЕЛИЧИЕ" и "НАЦИЯ"....а величието на САЩ е точно толкова голямо и истинско, колкото пишността на гърдите на Памела Андерсън без импланти. FAKE, но пък радва очите и душата на такива като теб.
  • 13 гост 2

    0 0 Отговор
    btw, знаещ ли във "Велика" Америка кой години е бумът на ККК? П.С. Не е средновековието май?