Отидете към основна версия

2 194 6

Изчезна съоснователят на „Уикилийкс“

  • уикилийкс-
  • изчезна-
  • норвегия-
  • арен кампхойс

Полицията няма идея къде е

Снимка: Shutterstock

Норвежката полиция обяви, че разследва изчезването на съоснователя на „Уикилийкс“ и сътрудник на Джулиан Асандж – Арен Кампхойс. Той е видян за последно през август в Северна Норвегия.

„Започнахме разследване", каза говорител на полицията, добавяйки, че няма никаква представа къде може да се намира Кампхойс, който е холандски гражданин. „Уикилийкс“ написа в събота в профила си в Туитър за „странното изчезване" на Кампхойс и уточни, че той за последно е бил видян да излиза от хотел в град Будьо в Северна Норвегия на 20 август.

Според „Уикилийкс“ Кампхойс е имал самолетен билет за 22 август за полет от град Тронхайм, намиращ се на повече от 700 километра от Будьо, предаде Би Ти Ви. Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж бе принуден да потърси убежище в еквадорското посолство в Лондон, за да избяга от американското правосъдие, което иска да го съди за публикуваните военни секретни документи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Беглецът Асандж: Искам гаранции от Лондон

    Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, който се укрива в посолството на Еквадор в Лондон от 2012 г., е готов да се предаде на британскот ...
    27.10.2018
    1 843
    15
  • Асандж искал да бяга в Русия

    Изтекла информация показва, че Джулиан Асандж е търсил руска виза през 2010 г., информира АP. Вътрешни документи от "Уикилийкс" разкриват ...
    17.09.2018
    1 793
    13
Новини по държави: