Отидете към основна версия

12 628 21

Странен полет над Европа

  • летище-
  • берлин-
  • цюрих-
  • полет

Близо 200 пътници на авиокомпанията Easyjet изживяха странно преживяване. В петък вечерта те е трябвало да излетят от Берлин за Цюрих. По разписание полетът е бил с час на излитане 21.20 ч. Оказва се обаче, че самолет липсва. От нискотарифния авиопревозвач успяват да намерят машина едва след 23.00 ч. Airbus A320 излита от летище „Тегел”, но се оказва, че ще кацнат в Цюрих, когато летището вече е затворено.

По средата на пътя командирът на самолета уведомява пътниците, че въпреки това има разрешение да кацне в швейцарския град. Малко по-късно обаче се оказва, че той не бил разбрал и дефакто пътниците няма да кацнат в Цюрих. Екипажът взема решение да се върне в Берлин.

Възниква обаче нов проблем – летище „Тегел” също вече е затворено. Все пак самолетът успява да кацне на летище „Шьонефелд”. Така разстоянието от двете летища, което е 30 км е изминато за 1.20 ч. със самолет.

Премеждията на пътниците обаче не приключват с благополучното кацане. Оказва се, че на летище „Шьонефелд” има само 5 таксита, които трябва да обслужат близо 200-те пътници от въпросния полет, който хем се е състоял, хем – не е.

Причината да се стигне до куриозната ситуация са ограниченията, които се налагат за летища, които са в близост до града с цел намаляване на шума. При тях е забранено излитането и кацането в периода от 22.00 ч. до 6.00 ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини