Отидете към основна версия

1 266 0

Бомба до кабинета на Ердоган в Анкара

  • турция-
  • бомба-
  • експлозия-
  • анкара-
  • истанбул
На 1 март най-малко 10 души, включително трима полицаи, бяха ранени при експлозия в централната част на Истанбул. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бомба избухна близо до офиса на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Анкара. Взривът е станал един час преди редовното заседание на правителството, съобщава в. „Джерусалем поуст“.

Властите съобщават само за един леко ранен.

Медиите съобщиха, че става дума за експлозия на бомба, оставена в бутилка до трафопост. Експлозивът е избухнал на около 20 метра от сградата на турското правителство.

Избухването на бомби не е прецедент в Турция. Анкара от години се бори със сепаратистки бунтовници кюрди.

На 1 март най-малко 10 души, включително трима полицаи, бяха ранени при експлозия в централната част на Истанбул близо до офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието и централата на Асоциацията на независимите индустриалци и бизнесмени (АНИБ).

От 1984 година датира въоръжената борба, която Кюрдската работническа партия води срещу Турция. Атентатите са убили десетки през годините. Организацията е обявена за терористична както в Турция, така и в ЕС и САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кървави сблъсъци между кюрди и турци

    Седем кюрдски бунтовници и шестима турски полицаи загинаха при етнически сблъсъци в югоизточната част на Турция. Силите на Анкара започнаха голяма ...
    22.03.2012
    4 240
    0