Отидете към основна версия

1 790 29

Израел: Ще продължим борбата срещу Иран

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • сащ-
  • иран-
  • сирия

Израел ще си сътрудничи с Русия

Снимка: БТА/ AP

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че страната му ще продължи да се бори срещу иранското присъствие в Сирия и едновременно с това ще поддържа военното си сътрудничество с Русия, предадоха световните агенции.

"Ще продължим да се борим със затвърждаването на иранското присъствие в Сирия и ще продължим координацията си по въпросите на сигурността между израелската и руската армия", заяви Нетаняху 24 часа, след като Москва повиши тона заради унищожаването на един от нейните самолети с 15 войници на борда след израелски въздушен удар по сирийска територия. След свалянето по погрешка на разузнавателния самолет на 17 септември от сирийската противовъздушна отбрана, Нетаняху разговаря на два пъти с руския президент Владимир Путин.

"Договорихме се с Путин в скоро време да се срещнат работни групи от израелската и руската армия", каза израелският премиер, преди да замине за Ню Йорк за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН. Нетаняху изрази "искрена и дълбока печал" заради гибелта на руските войници, причинена, както той изтъкна, от "безотговорната стрелба" на сирийската армия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини