Отидете към основна версия

1 759 4

Тръмп спира с уволненията

  • род розенстайн-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • прокурор

Появиха се спекулации, че президентът може да уволни заместник-главния прокурор Род Розенстайн

Снимка: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп каза, че не планира да уволни заместник-главния прокурор Род Розенстайн, който ръководи федералното разследване дали е имало руска намеса в президентските избори през 2016 г., предаде Reuters.

"Не, нямам такива планове", каза Тръмп пред журналисти.

Розенстайн, който е честа мишена на критиките на стопанина на Белия дом, ще лети за Флорида с американския президент, съобщи осведомен източник. Вторият човек в министерството на правосъдието ще придружи Тръмп в град Орландо, където републиканецът ще изнесе реч.

Появиха се много спекулации, че Тръмп може да уволни Розенстайн, след като в. The New York Times написа, че заместник-главният прокурор изразил съмнение за това дали Тръмп е годен за президент и е предложил да запише разговорите си с него.

Самият Розенстайн нарече статията "неточна и фактологично некоректна".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Огромна победа за Доналд Тръмп (СНИМКИ)

    Сенатът на САЩ утвърди номинирания от президента Доналд Тръмп юрист Брет Кавано за съдия във Върховния съд, съобщи Reuters. Контролираният от репуб ...
    07.10.2018
    12 731
    21
  • Писма с отрова за Тръмп и Пентагона

    Пентагонът съобщи, че е получил в пощата си пликове със съмнително съдържание, което може да е смъртоносното вещество рицин, предаде Reuters. Офици ...
    03.10.2018
    2 947
    13