Отидете към основна версия

1 761 10

Посланичката на САЩ в ООН подаде оставка

  • ники хейли-
  • сащ-
  • оон-
  • оставка

Тръмп е приел нейната оставка

Снимка: БТА/ AP

Ники Хейли е подала оставка като постоянен представител на САЩ в ООН, съобщиха световните агенции. Оставката е била приета от президента Доналд Тръмп.

Според сайта Axios, който се позовава на добре осведомени източници, оставката й е била изненадваща за администрацията на Доналд Тръмп. Ники Хейли е бивша губернаторка на щата Южна Каролина.

Ники Хейли се е срещнала с президента Доналд Тръмп в Белия дом тази сутрин. Тя заемаше позицията в ООН от месец януари 2017 година. През последните месеци тя имаше несъгласия с Тръмп по няколко въпроса, но въпреки това заявяваше, че за нея е чест да работи за Тръмп.

Тръмп потвърди новината и подчерта, че Хейли е свършила "невероятна работа" в Съвета за сигурност през последните 19 месеца, но сама е предупредила още преди половин година, че ще си вземе "почивка". Като представител на Тръмп в Съвета за сигурност тя се отличи с безкомпромисната си позиция в защита на Израел от обвиненията за насилие над палестинците и със словесните престрелки с руския посланик Василий Небензя по повод химическите атаки в Сирия и покушението срещу Скрипал.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини