Отидете към основна версия

3 030 20

Украйна готви затвор за руснаци на границата

  • украйна-
  • граница-
  • руснаци

Завишени наказание при незаконно преминаване на границата

Върховната Рада на Украйна прие закон за наказателна отговорност при незаконно преминаване на държавната граница, съобщи RT.

Идеята е да се ограничи преминаването на територията на страната от руски граждани. Законът е бил подкрепен от 243 депутати при необходим минимум от 226.

По-рано за нарушителите на границата бяха предвидени глоби и административен арест до 15 дни. Новият закон предвижда затвор в период до три години. При рецидив или извършване на нарушение от група от лица, наказанието може да стигне до пет години затвор. Ако бъде извършено нарушение с използване на оръжие, наказанието може да стигне от пет до осем години.

Посочва се, че тези наказания ще важат само за граждани на „държавата – агресор“, както украинците определят Русия. Очаква се законът да бъде подписан от украинския президент Петро Порошенко и да влезе в сила след публикуването му в държавен вестник.

Русия все още не е коментирала решението.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Украйна заплаши Русия

    Русия ще плати скъпо в случай, че нанесе удари по Украйна. Това заяви президентът на страната Петро Порошенко на ученията „Чисто небе 2018&ldquo ...
    16.10.2018
    7 500
    32
  • Унгария скочи на Украйна

    Външният министър на Унгария Петер Сиярто отправи остри критики към Украйна, съобщи РИА Новости. Според него украинските власти действат в полза на ...
    12.10.2018
    6 507
    11
Новини по държави: