Отидете към основна версия

4 900 29

Расистки скандал в ефира

  • мегън кели-
  • nbc-
  • расизъм

Телевизия NBC свали от ефир предаването на водещата Мегън Кели

Снимки: БТА/АР

Американската телевизия NBC обяви, че сваля от ефир предаването на водещата Мегън Кели, която се изказа одобрително към практиката бели хора да се гримират като чернокожи, предаде AFP.

Кели, която е бивша звезда от Fox, в момента води преговори за бъдещето си в NBC, като според пожелали анонимност източници има вероятност тя да напусне телевизията.

По-рано тази седмица в рубрика, посветена на костюмите за Хелоуин, 47-годишната водеща се запита дали т.нар. "блекфейс" - расистка традиция от времето на сегрегацията, когато бели актьори са се гримирали в черно, за да се подиграят на афроамериканците - е системен проблем.

"Кое е расистко? Навличате си неприятности, ако сте бял и се гримирате в черно за Хелоуин или ако сте чернокож и се гримирате в бяло за Хелоуин. Когато бях дете, това се приемаше нормално, стига човек да се дегизира като определен персонаж", каза Кели.

Изказването й предизвика вълна от възмутени реакции в социалните мрежи и призиви за оставката й за расистко изказване. Впоследствие Кели поднесе извинения в ефир.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини