Отидете към основна версия

2 547 13

Саудитският принц: Хашоги е опасен ислямист!

  • джамал хашоги-
  • ислямист-
  • мохамед бин салман-
  • саудитска арабия-
  • турция

Журналистът беше убит на 2 октомври

Снимка: БТА/ AP

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е казал в телефонен разговор с представители на Белия дом, че смята убития Джамал Хашоги за опасен ислямист, предаде „Дейли Сабах“.

Саудитският журналист беше убит на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул по особено брутален начин. Рияд призна за убийството, но отказва да признае, че убийството е било наредено от принца. САЩ все още не бързат със заключенията и намекнаха за налагане на санкции, но едва след седмици и при ясни доказателства.

Мохамед бин Салман е разговарял с Джаред Къшнър и съветника на Тръмп по въпросите за националната сигурност Джон Болтън. Той е нарекъл Хашоги опасен ислямист и член на ислямистката политическа организация „Мюсюлманско братство“.

Джамал Хашоги избяга в САЩ през 2017 година, опасявайки се, че в Саудитска Арабия ще бъде преследван заради острите си критики към някои от действията на управляващото кралско семейство. Турските служби са сигурни, че убийството на Хашоги е било планирано предварително. Той е бил нападнат веднага след влизането си в дипломатическата сграда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини